Ο Πέτρος Φιλιππίδης έφτασε μόνος του στα δικαστήρια και μπήκε στην αίθουσα χωρίς να κάνει δηλώσεις. Η δίκη του γνωστού ηθοποιού ήταν προγραμματισμένη για το πρωί της Παρασκευής (21-03-2025), αλλά τελικά διακόπηκε. Ο ηθοποιός επαναλαμβάνει συνεχώς πως είναι αθώος και πως έχει πέσει θύμα μιας οργανωμένης σκευωρίας εις βάρος του. Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα σημεία της ημέρας ήταν οι απουσίες βασικών μαρτύρων, για τους οποίους ο εισαγγελέας πρότεινε την επιβολή προστίμου.
Η δίκη επρόκειτο να συνεχιστεί με την κατάθεση κοντινών προσώπων της δεύτερης γυναίκας που τον καταγγέλλει, η οποία υποστηρίζει πως ο Φιλιππίδης αποπειράθηκε να την κακοποιήσει σεξουαλικά το 2014 μέσα στο αυτοκίνητό του. Ωστόσο, από την αίθουσα έλειπαν σημαντικοί μάρτυρες όπως η Κάτια Δανδουλάκη, η Λένα Δροσάκη, η Εβελίνα Παπούλια και ο Σπύρος Μπιμπίλας. Ο εισαγγελέας πρότεινε την επιβολή προστίμου ύψους 500 ευρώ για την απουσία αυτών των μαρτύρων. Λίγο αργότερα, η δίκη διακόπηκε.
Την Πέμπτη (20-03-2025), η μάρτυρας ανέφερε στην κατάθεσή της πως η φίλη της της είχε πει με χαρά ότι, προς τα τέλη Ιουλίου, την προσέγγισε μέσω ενός κοινωνικού δικτύου ένας γνωστός ηθοποιός και της έκανε ερωτήσεις για την περιοδεία τους, εκφράζοντας ενδιαφέρον για το πώς πάνε τα πράγματα.