Αδεια έδρανα υπήρξαν στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την ορκωμοσία του Κώστα Τασούλα, με δύο κόμματα και αρκετούς μεμονωμένους βουλευτές να επιλέγουν να απέχουν από την τελετή.
Από την ορκωμοσία απείχαν πλήρως οι ΚΟ της Πλεύσης Ελευθερίας και της Ελληνικής Λύσης. Παράλληλα, καταγράφηκαν σημαντικές απουσίες και σε άλλα κόμματα. Από τον ΣΥΡΙΖΑ, έλειπαν 14 βουλευτές (παρόντες 12 από τους 26), ενώ το ΠΑΣΟΚ ήταν εκπροσωπημένο από 24 από τους 33 βουλευτές του. Το ΚΚΕ είχε 10 από τους 21 βουλευτές του, ενώ από τη Νέα Αριστερά παρέστησαν μόνο οι Αλέξης Χαρίτσης και Πέτη Πέρκα. Από τη Νίκη, 7 από τους 10 βουλευτές συμμετείχαν στην τελετή.
Η Ελληνική Λύση ανακοίνωσε ότι οι βουλευτές της απέχουν από την ορκωμοσία λόγω της μήνυσης που υπέβαλαν συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών εναντίον του Κωνσταντίνου Τασούλα. Σύμφωνα με τη δήλωση του κόμματος, η αποχή αποτελεί κίνηση υψηλού συμβολισμού, αφού καταλογίζουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι ως Πρόεδρος της Βουλής δεν προχώρησε στην εξέταση των μηνύσεων για το τραγικό δυστύχημα, κάτι που χαρακτήρισαν ως αντιθεσμική στάση.
Η Πλεύση Ελευθερίας, από την πλευρά της, υποστήριξε ότι δεν θα συμμετάσχει σε μια τελετή που θεωρεί ότι αντιστρατεύεται το αίσθημα δικαίου της κοινωνίας, η οποία διαδήλωσε κατά της συγκάλυψης και της ατιμωρησίας. Το κόμμα τονίζει τη συνέχιση του αγώνα για δικαιοσύνη και αξιοκρατία και την αντίθεσή του στη συγκάλυψη.