Άρειος Πάγος: Ελεύθερος ο δισεκατομμυριούχος Μπένι Στάινμετζ
28 °c
Athens
Today Press
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
Today Press
Home ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρειος Πάγος: Ελεύθερος ο δισεκατομμυριούχος Μπένι Στάινμετζ

by todaypress
05/03/2025 13:36
in ΚΟΙΝΩΝΙΑ,
Μπένι Στάινμετζ:  Ο Ισραηλινός «βασιλιάς των διαμαντιών», η έκδοση στη Ρουμανία και τα διεθνή εντάλματα σύλληψης
Share on FacebookShare on Twitter

Αφήνει ελεύθερο τον Beny Steinmetz ο Άρειος Πάγος, έκανε δεκτή την έφεση του.

Ουσιαστικά εξαφανίζεται η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, βάσει της οποίας έπρεπε να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εκκρεμούσε σε βάρος του Ισραηλινού δισεκατομμυριούχου «βασιλιά των διαμαντιών» από τις ρουμανικές Αρχές.

Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την μη εκτέλεση του εντάλματος και ως εκ τούτου αίρει την κράτηση του Beny Steinmetz και διατάσσει να αφεθεί άμεσα ελεύθερος.

Οι ρουμανικές αρχές ζητούν την έκδοση του Στάινμετς, λόγω της εμπλοκής σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Ρουμανίας, γνωστό ως «Project Prince». Η όλη υπόθεση αφορά στην προσπάθεια του έκπτωτου Πρίγκιπα Παύλου της Ρουμανίας να ανακτήσει μέρος της περιουσίας της πρώην βασιλικής οικογένειας, που είχε κατασχεθεί από το κομμουνιστικό καθεστώς, μεταξύ των οποίων η Αγροτική Φάρμα Băneasa, μια τεράστια έκταση στα προάστια του Βουκουρεστίου, και το Δάσος Σναγκόβ, μια προστατευόμενη περιοχή φυσικής ομορφιάς.

Οι διεκδικήσεις του Πρίγκιπα Παύλου ωστόσο συνοδεύονταν από έντονες πολιτικές και νομικές αντιπαραθέσεις, καθώς η νομιμότητα της βασιλικής του γραμμής αμφισβητούνταν.

Η Reciplia, μια κοινοπραξία που υποστηριζόταν οικονομικά από τον Στάινμετς, αποτέλεσε τον κύριο χρηματοδότη της προσπάθειας. Η συμφωνία περιλάμβανε εκατομμύρια ευρώ σε προκαταβολές, μηνιαία επιδόματα και κάλυψη δικαστικών εξόδων, με αντάλλαγμα το 50% οποιασδήποτε περιουσίας θα ανακτούσε ο Πρίγκιπας Παύλος.

Η υπόθεση βρέθηκε στο μικροσκόπιο των ρουμανικών αρχών, οι οποίες αποκάλυψαν τη χρήση αθέμιτων πρακτικών για την επίτευξη των στόχων του «Project Prince». Η νυν Ευρωπαία Εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι, τότε επικεφαλής της Εθνικής Διεύθυνσης Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Ρουμανίας (DNA), ανέλαβε την έρευνα, αποκαλύπτοντας ένα πλέγμα διαφθοράς που περιλάμβανε δωροδοκίες δημοσίων λειτουργών, παραποίηση εγγράφων και χειραγώγηση του νομικού συστήματος.

Σύμφωνα με τις ρουμανικές αρχές, η ομάδα της Reciplia είχε προκαλέσει ζημία που ξεπερνούσε τα 100 εκατ. ευρώ στο ρουμανικό κράτος. Οι αποκαλύψεις οδήγησαν σε κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, με τον Στάινμετς να καταδικάζεται ερήμην σε πέντε χρόνια φυλάκισης.

Το «Project Prince» πήρε μια πιο σκοτεινή τροπή όταν αποκαλύφθηκε η εμπλοκή της ισραηλινής εταιρείας κατασκοπείας Black Cube σε αυτό. Η εταιρεία, που έχει εμπλακεί σε αμφιλεγόμενες επιχειρήσεις, φέρεται να προσπάθησε να υπονομεύσει την Ρουμάνα Εισαγγελέα Κοβέσι και την έρευνά της. Πράκτορες της Black Cube επιχείρησαν να παραβιάσουν τους προσωπικούς και επαγγελματικούς λογαριασμούς email της Κοβέσι, ενώ μέλη της οικογένειάς της και συνεργάτες της προσεγγίστηκαν από άτομα που παρίσταναν recruiters ή διοργανωτές συνεδρίων. Το 2016, δύο πράκτορες της Black Cube συνελήφθησαν στη Ρουμανία, γεγονός που προκάλεσε διεθνή σάλο.

Αν και ο Στάινμετς αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του στη συγκεκριμένη επιχείρηση, η σύνδεσή του με την Black Cube είναι τεκμηριωμένη από προηγούμενες υποθέσεις, όπως η διαμάχη του για την εξόρυξη σιδηρομεταλλεύματος στη Γουινέα.

Ο ίδιος ο Στάινμετς υποστηρίζει ότι η καταδίκη του στη Ρουμανία είναι ξεκάθαρα πολιτικά υποκινούμενη και επιμένει ότι η δράση του στη χώρα περιορίστηκε σε νόμιμες επιχειρηματικές πρακτικές και ότι οι κατηγορίες για δωροδοκίες και διαφθορά είναι κατασκευασμένες από τοπικούς αξιωματούχους που ενοχλήθηκαν από την επιτυχία ενός ξένου επιχειρηματία.

Υπενθυμίζεται πως το αίτημα έκδοσης του Μπένι Στάινμετς έχουν κρίνει άκυρο η Interpol, η Ιταλία και η Κύπρος, ενώ αντίστοιχα αιτήματα για συγκατηγορουμένους του στην ίδια υπόθεση έχουν απορρίψει η Γαλλία, το Βέλγιο και τη Μάλτα.

Πηγή: dnews.gr

Tags: ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣΜπένι Στάινμετζ
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο X
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο App Store
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο Google Play

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαβάστε αυτό το Σάββατο 21 Ιουνίου στην Today Press
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε αυτό το Σάββατο 21 Ιουνίου στην Today Press

20/06/2025 22:09
Λιμενικό Σώμα: Απαγόρευση θαλασσίων σπορ και τζετ σκι στην Αττική – Η σχετική λίστα με τις περιοχές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τη μετάβαση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον τόπο μόνιμης διαμονής τους

20/06/2025 20:31
Σεισμός 4.6 ρίχτερ στην Αμοργό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός 4.6 ρίχτερ στην Αμοργό

20/06/2025 19:49
Τροχαίο με νεκρό οδηγό στην Καλαμπάκα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τροχαίο με νεκρό οδηγό στην Καλαμπάκα

20/06/2025 19:12
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 22 Απριλίου έως 25 Απριλίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ την περίοδο 23 Ιουνίου έως 27 Ιουνίου

20/06/2025 17:59
Φωτιά τώρα: Σε αγροτοδασική έκταση στη Χαλκιδική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά τώρα: Σε περιοχή των Σερρών

20/06/2025 17:32
Σεισμική δόνηση μεταξύ Σαντορίνης – Ανάφης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός τώρα: 4,5 ρίχτερ στην Κρήτη

20/06/2025 17:15
Κυβερνοεπίθεση άνευ προηγουμένου – Τι συνέβη!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυβερνοεπίθεση άνευ προηγουμένου – Τι συνέβη!

20/06/2025 16:52
Πυρκαγιά σε θερμοκήπιο στην Αγριά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιά τώρα και στην Αργολίδα!

20/06/2025 16:35

ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΟΡΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ TP ONLINE

Aρ.Φύλλου #162

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Γιάννης Καντέλης: 24 & 25 Ιουνίου η Σύνοδος του ΝΑΤΟ: Η ώρα της Χάγης, ο Τραμπ και η παράμετρος… Αιγαίο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Καντέλης: 24 & 25 Ιουνίου η Σύνοδος του ΝΑΤΟ: Η ώρα της Χάγης, ο Τραμπ και η παράμετρος… Αιγαίο

21 Ιουνίου 2025

...

Read moreDetails

O επιθεωρητής του Σαββάτου (21/06/2025)

Πάει για την πρωτιά

Today Press

Χρήσιμα

  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 L63
  • Επικοινωνία

Social Media

Newsletter

Newsletter

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved