Κεραμέως: Περαιτέρω μείωση του μη μισθολογικού κόστους υπέρ των εργαζομένων και των επιχειρήσεων
30 °c
Athens
Today Press
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
Today Press
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: Περαιτέρω μείωση του μη μισθολογικού κόστους υπέρ των εργαζομένων και των επιχειρήσεων

by todaypress
11/02/2025 17:02
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ,
Κεραμέως: Περαιτέρω μείωση του μη μισθολογικού κόστους υπέρ των εργαζομένων και των επιχειρήσεων

Συνέντευξη τύπου της υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως για την επιστολική ψήφο στις Ευρωεκλογές, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Share on FacebookShare on Twitter

Περαιτέρω μείωση του μη μισθολογικού κόστους υπέρ των εργαζομένων και των επιχειρήσεων προανήγγειλε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε η κα Κεραμέως, η προωθούμενη πρωτοβουλία αφορά στη μείωση εισφορών στις υπερωρίες, στην υπερεργασία, στα νυχτερινά και στις αργίες, υπενθυμίζοντας ότι είναι μία σταθερή επιδίωξη της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, «να προσπαθούμε να μειώνουμε το μη μισθολογικό κόστος για όλους».

«Έχει γίνει μία μεγάλη προσπάθεια, καθώς έχουν ήδη μειωθεί οι ασφαλιστικές εισφορές κατά 5,5 ποσοστιαίες μονάδες επί κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι η μεγαλύτερη μείωση εισφορών που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη» σημείωσε.

Για τους εργαζόμενους στον Δήμο Θήρας, η Υπουργός Εργασίας εξήγγειλε μέτρα για την προστασία τους. Όπως είπε, «η Σαντορίνη, αυτή τη στιγμή, έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Πολιτική Προστασία. Τα μέτρα, τα οποία εφαρμόζουμε, είναι πολύ άμεσα για τη στήριξη των εργαζομένων στον Δήμο Θήρας, ακολουθώντας μέτρα που έχουμε εφαρμόσει και στο παρελθόν, δηλαδή στήριξη με αναστολές συμβάσεων εργασίας και αποζημιώσεις προς αυτούς τους εργαζόμενους. Εκ των πραγμάτων, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να δουλέψουν. Άρα, η πολιτεία οφείλει να μεριμνήσει και πρέπει να ενσκήψει. Πρέπει να στηρίξει αυτούς τους εργαζόμενους».

Για την ανεργία, η κα Κεραμέως τόνισε ότι έχει μειωθεί στο 9,4% από περίπου 18%, που ήταν το 2019, όταν ανέλαβε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. «Προφανώς, είναι κάτι το οποίο είναι ελπιδοφόρο, με την έννοια ότι οι πολιτικές αποδίδουν, διότι η ανεργία δεν πέφτει από μόνη της. Υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές, που έχουν εκπονηθεί όλα αυτά τα πέντε χρόνια, προκειμένου ακριβώς να έχουμε μείωση της ανεργίας και τόνωση της απασχόλησης» σχολίασε.

Αναφερόμενη στις «Ημέρες Καριέρας», που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στον Βόλο, η Υπουργός Εργασίας δήλωσε τα εξής: «55 επιχειρήσεις ήρθαν και έρχονται και πολίτες, που αναζητούν εργασία. Εμείς, λοιπόν, κάνουμε τη σύζευξη μεταξύ των δύο. Φέρνουμε τους δύο κοντά. Στον Βόλο ήρθαν πάνω από 2.000 άνθρωποι. Πάνω από 8.500 πολίτες έχουν βρει δουλειά μέσα από τις “Ημέρες Καριέρας”».

Επίσης, η κα Κεραμέως αναφέρθηκε και στην επόμενη εκδήλωση, η οποία θα γίνει το Σάββατο στην Ελευσίνα, αλλά και σε αυτή που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη.

Για τα ευρήματα της ετήσιας έκθεσης του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» σχετικά με την απασχόληση, η Υπουργός Εργασίας τόνισε τα ακόλουθα: «Για πρώτη φορά, μετά από πάρα πολύ καιρό, 3 στους 4 Έλληνες είναι πλήρους απασχόλησης. Έχει μεγάλη σημασία. Είναι σήμα μίας κατεύθυνσης πολύ πιο υγιούς αγοράς εργασίας. Εμείς προφανώς θέλουμε πλήρη απασχόληση εν γένει. Υπάρχουν βεβαίως ανάγκες για μερική, αλλά η πλήρης απασχόληση σημαίνει άνθρωποι που στέκονται στα πόδια τους, που μπορούν να είναι αυτόνομοι. Θέλουμε και επιδιώκουμε την πλήρη απασχόληση».

Σε ερώτηση για την αύξηση των μισθών, η κα Κεραμέως απάντησε: «Έχουμε μία διττή πολιτική. Η πρώτη είναι η αύξηση των μισθών για τους εργαζόμενους, γι’ αυτό αυξάνεται ο κατώτατος μισθός και αυξάνεται σημαντικά και ο μέσος μισθός. Ο μέσος εργαζόμενος κέρδισε σχεδόν 100 ευρώ από πέρυσι, μία αύξηση 7,2%. Ταυτόχρονα, όμως, με την αύξηση των μισθών, καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια, για να μειώνεται το μη μισθολογικό κόστος, δηλαδή το πόσο κοστίζει εν τέλει η εργασία και αυτό έχει οδηγήσει στο να έχουμε πάνω από μισό εκατομμύριο νέες θέσεις εργασίας τα τελευταία πέντε χρόνια. Μόνο από πέρυσι σε σχέση με εφέτος, έχουμε 93.000 νέες θέσεις εργασίας. Για πρώτη φορά, το 53% των Ελλήνων εργαζομένων κερδίζει πάνω από 1.000 ευρώ. Δεν ήταν έτσι πριν».

Σχετικά με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, η Υπουργός υπογράμμισε: «Η Κάρτα έχει εφαρμοστεί σε αρκετούς κλάδους, όπως σε τράπεζες, μεγάλα σούπερ μάρκετ, εταιρίες security, στη βιομηχανία και στο λιανεμπόριο. Πιλοτικά έχει εφαρμοστεί σε τουρισμό και εστίαση και καθολική εφαρμογή θα έχει σε αυτές τις κατηγορίες από την 1η Μαρτίου 2025» και συμπλήρωσε ότι, με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, δηλώθηκαν 815.000 παραπάνω υπερωρίες.

«Αυτές οι υπερωρίες κάπου ήταν πριν. Ένα μέρος έχει να κάνει με τη μεγέθυνση της ελληνικής οικονομίας. Δεν είναι όμως 815.000 παραπάνω υπερωρίες. Να, λοιπόν, η σημασία της Κάρτας, που έρχεται να προστατεύσει τον εργαζόμενο, αλλά και την υγιή επιχείρηση» δήλωσε η κα Κεραμέως.

Tags: ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣΝΔΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣΥπουργός Εργασίας
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο X
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο App Store
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο Google Play

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νυχτερινή επίσκεψη Ιερώνυμου στο σπίτι του Πρωθυπουργού- Τι συζήτησαν

06/06/2025 13:18
Κυρ. Μητσοτάκης από το νέο ΚΕΠΑ Γαλατσίου: Θα διευρυνθεί η λίστα αναπηριών που είναι μη αναστρέψιμες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης από το νέο ΚΕΠΑ Γαλατσίου: Θα διευρυνθεί η λίστα αναπηριών που είναι μη αναστρέψιμες

06/06/2025 12:37
Ξεκινά στις 16 Ιουνίου η κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ – Μητσοτάκης: «Να είμαστε δίπλα σε όσους μας χρειάζονται»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκινά στις 16 Ιουνίου η κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ – Μητσοτάκης: «Να είμαστε δίπλα σε όσους μας χρειάζονται»

06/06/2025 11:56
Γιώργος Αυτιάς: Ποιος παίρνει τη θέση του στον ΣΚΑΪ – Δυο πρόσωπα από τον ΑΝΤ1 στο «στόχαστρο»;
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Αυτιάς: Δικαίωση της Ελλάδας η δημιουργία μόνιμου Σώματος Συνοριοφυλάκων στα ευρωπαϊκά σύνορα

06/06/2025 10:34
Μητσοτάκης για αξιολόγηση στο Δημόσιο: Εργαλείο λογοδοσίας – Ερωτηματολόγιο στους πολίτες κάθε άνοιξη και φθινόπωρο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο νέο ΚΕΠΑ στο Γαλάτσι σήμερα ο Πρωθυπουργός – Σημαντική μείωση κατά 66% των εκκρεμών ραντεβού

06/06/2025 08:55
Έκτακτη σύσκεψη το Σάββατο στο Μαξίμου – Τα μέτρα ασφαλείας στα Πανεπιστήμια σε πρώτο πλάνο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία Κυρ. Μητσοτάκη στην παρουσίαση της νέας υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ για την αποστολή φαρμάκων κατ’ οίκον

06/06/2025 08:24
Β. Κικίλιας από Στυλίδα: “Η αναβάθμιση των λιμένων στο κέντρο της χώρας αποτελεί στρατηγική μας προτεραιότητα”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας από Στυλίδα: “Η αναβάθμιση των λιμένων στο κέντρο της χώρας αποτελεί στρατηγική μας προτεραιότητα”

05/06/2025 22:37
Συναντήσεις του Χρίστου Δήμα στις Βρυξέλλες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήσεις του Χρίστου Δήμα στις Βρυξέλλες

05/06/2025 21:33
Συλλυπητήρια του ΠτΒ για το θάνατο του Δημήτρη Βουνάτσου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέμπη: Πλεύση Ελευθερίας, Ελληνική Λύση, Νίκη και Κίνημα Δημοκρατίας συνυπέγραψαν την πρόταση Καρυστιανού για προανακριτική

05/06/2025 21:09

ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΟΡΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ TP ONLINE

Aρ.Φύλλου #159


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σύλληψη για όπλα στα Χανιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλάνδρι: Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι μετά από καταδίωξη – Oδήγησαν ανάποδα σε δρόμο για να το σκάσουν

6 Ιουνίου 2025

...

Read moreDetails

Σαφάρι της ΑΑΔΕ για Ι.Χ. «φαντάσματα» – 31 δεσμεύσεις, πρόστιμα έως 30.000 ευρώ και εκατοντάδες ελέγχοι

Το μήνυμα Πιτσιλή στους εργαζόμενους της ΑΑΔΕ μετά την αξιολόγηση στο Δημόσιο: «Συγχαρητήρια σε όλες και όλους σας»

Today Press

Χρήσιμα

  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 L63
  • Επικοινωνία

Social Media

Newsletter

Newsletter

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved