Κοπή πίτας στην Π.Ε. Ηλείας - Φαρμάκης: «Το 2025 μπορεί να είναι μία πολύ καλή χρονιά για την Ηλεία»
28 °c
Athens
Today Press
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
Today Press
Home Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κοπή πίτας στην Π.Ε. Ηλείας – Φαρμάκης: «Το 2025 μπορεί να είναι μία πολύ καλή χρονιά για την Ηλεία»

by todaypress
12/01/2025 10:31
in Τοπική Αυτοδιοίκηση,
Κοπή πίτας στην Π.Ε. Ηλείας – Φαρμάκης: «Το 2025 μπορεί να είναι μία πολύ καλή χρονιά για την Ηλεία»
Share on FacebookShare on Twitter

Οι ευχές για υγεία, ευημερία, προκοπή και ανάπτυξη της Ηλείας, κυριάρχησαν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Π.Ε. Ηλείας που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Διοικητηρίου, το πρωί της Παρασκευής 10 Ιανουαρίου 2025.

Παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, δημάρχων, αντιπεριφερειαρχών, εκπροσώπων βουλευτών, δημοτικών αρχών και περιφερειακών παρατάξεων, Σωμάτων Ασφαλείας, παραγωγικών, επιστημονικών και κοινωνικών φορέων, στελεχών της Π.Ε. Ηλείας και πλήθους πολιτών, ο Σεβασμιότατος Ηλείας και Ωλένης, Αθανάσιος ευλόγησε την πίτα.

Στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε πως «ευλογούμε την πίτα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας για να είναι ευλογημένα τα πάντα όχι μόνο στην Ηλεία αλλά σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ευχόμαστε όλες οι Υπηρεσίες να είναι δυνατές και γεμάτες από πνευματικά και υλικά αγαθά».

Ν. Φαρμάκης: «Το 2025 μπορεί να είναι μία πολύ καλή χρονιά για την Ηλεία»

Για την Π.Ε. Ηλείας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης ανέφερε πως το 2025 μπορεί να είναι μια πολύ καλή χρονιά για την περιοχή σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «Πιστεύω ακράδαντα, ότι το 2025 μπορεί να είναι μία πολύ καλή χρονιά για την Ηλεία.

Πρώτα – πρώτα, θα είναι η χρονιά που θα γίνει πράξη το πολύχρονο όνειρο και αίτημα της νέας Πατρών – Πύργου. Ο νέος αυτοκινητόδρομος, πραγματικά ανοίγει νέες και πολύ μεγάλες προοπτικές για την Ηλεία ενώ βάζει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τον δρόμο – καρμανιόλα, που τόσο πολύ πόνο στοίχισε επί δεκαετίες. Ενώ βέβαια, οφείλω να το υπογραμμίσω και αυτό, ποτέ δεν θα πάψουμε να διεκδικούμε την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου, ο οποίος σαφώς πρέπει να φτάσει στην Αρχαία Ολυμπία, αλλά και μέχρι τη Μεσσηνία, ώστε να αναπτυχθεί συνολικά ο δυτικός άξονας της Πελοποννήσου.

Επίσης όμως, το 2025 μπορεί να είναι μία πολύ καλή χρονιά για την Ηλεία, γιατί πιστεύω πως είναι η χρονιά που θα δούμε να ολοκληρώνονται ή να ξεκινούν πολλά σημαντικά έργα. Έχουμε επενδύσει πολλά στην Ηλεία, γιατί πραγματικά πιστεύουμε στις μεγάλες δυνάμεις αυτού του τόπου.

Επιτρέψτε μου να σας πω μόνο ένα νούμερο:

Το σύνολο του «αποτυπώματος» της Περιφέρειας στην Ηλεία, υπερβαίνει τα 260 εκ. ευρώ, είτε αυτά αφορούν έργα και δράσεις που υλοποιεί η ίδια η Περιφέρεια, είτε έργα και δράσεις που υλοποιούνται από άλλους φορείς.

Ξέρετε, επίσης, ότι για πρώτη φορά υλοποιήσαμε ένα μεγάλο πρόγραμμα στήριξης σημαντικών αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, που φυσικά θα συνεχιστεί, ενώ ξέρετε πως εμείς ήμασταν αυτοί που βάλαμε όλη τη Δυτική Ελλάδα κάτω από το τεράστιο brand της Ολυμπιακής Γης, κάνοντας γνωστή την Περιφέρειά μας σε όλο τον κόσμο ως Olympian Land.

Όλα αυτά που κάναμε και αυτά που θα συνεχίσουμε να κάνουμε, είτε ανήκουν στον κύκλο των δικών μας αρμοδιοτήτων, είτε αποτελούν διεκδικήσεις, μας δίνουν το δικαίωμα να πιστεύουμε πως το νέο έτος μπορεί να είναι καλύτερο από το έτος που έφυγε και ίσως, μία κομβική χρονιά για την Ηλεία, που θα φωτίσει δυνατότητες και προοπτικές που ούτε καν έχουμε ακόμα σκεφτεί και μπορούμε να προσδιορίσουμε.

Γνωρίζετε ότι ως άνθρωπος δεν συμπαθώ τις οραματικές διακηρύξεις και τα μεγάλα λόγια. Γι’ αυτό, το μόνο που σας υπόσχομαι είναι ότι και αυτή τη χρονιά θα είμαι δίπλα σας και όλοι μαζί θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την Ηλεία της ανάπτυξης και της προκοπής.

Γιατί όλοι μαζί ξεκινήσαμε και όλοι μαζί συνεχίζουμε.

Επιτρέψτε μου λοιπόν να εκφράσω τις ευχές μου προς όλες και όλους σας, για μία χρονιά με προσωπική και οικογενειακή υγεία και χαρά.  Για μία χρονιά που θα γεννήσει ακόμα περισσότερες ελπίδες και θα σβήσει φόβους. Επιτρέψτε μου, επίσης, να εκφράσω ένα μεγάλο και δημόσιο ευχαριστώ προς όλους για τη συνεργασία και να πω, ειδικά για τα στελέχη και τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας ότι αποτελούν τους μαχητές και τις μαχήτριες της πρώτης γραμμής, που καθημερινά μετουσιώνουν σε έργο τις δικές μας προσπάθειες.

Γιατί κάθε βήμα που κάνουμε προς τα εμπρός, δείχνει ότι έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε για να φέρουμε την Ηλεία και γενικότερα τη Δυτική Ελλάδα, εκεί που πραγματικά αξίζει.

Σας υπόσχομαι ότι αυτά τα χιλιόμετρα θα τα διανύσουμε μαζί».

Ν. Κοροβέσης: «Ήρθε η ώρα η Ηλεία να κάνει το μεγάλο βήμα προς τα εμπρός»

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης, τόνισε πως «Το 2025 ήρθε και μαζί του – πιστεύω – ήρθε και ή ώρα για να κάνει η Ηλεία μας το μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Η Ολυμπιακή μας Γη. Που πλέον δεν είναι κομπάρσος. Που πλέον δεν είναι φτωχός συγγενής.

Η Ηλεία που κοιτάζει πλέον στα μάτια άλλες περιφερειακές ενότητες που μέχρι πρότινος φάνταζαν μακριά, διεκδικεί και αξίζει περισσότερα και παίρνει σταδιακά την θέση που της αρμόζει στο εγχώριο γίγνεσθαι. Και ξέρετε, αυτό δεν ήταν εύκολο. Ούτε έγινε από την μια στιγμή στην άλλη. Είναι αποτέλεσμα δουλειάς. Σκληρής, μεθοδικής και καθημερινής δουλειάς με επίκεντρο πάντα τον πολίτη και τις ανάγκες του.

Αυτός είναι άλλωστε ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αυτός ήταν άλλωστε και ο στόχος ο δικός μου από την πρώτη στιγμή.

Να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ανάπτυξης και να σταθούμε δίπλα στους ευάλωτους και στους έχοντες ανάγκη. Για μια Ηλεία, πιο φωτεινή, πιο εξωστρεφή, πιο φιλική στον άνθρωπο και στο περιβάλλον. Για μια Ηλεία που ανοίγει βηματισμό, καλύπτει το χαμένο έδαφος και ατενίζει το αύριο με αισιοδοξία. Για μια Ηλεία που θα δικαιώνει τις προσδοκίες και τα όνειρα των κατοίκων της.

Με τα μεγάλα έργα που αναμένεται να ολοκληρωθούν όπως η Πατρών – Πύργου, με συνεχή πίεση και διεκδίκηση για τα μεγάλα έργα που πρέπει να γίνουν όπως το Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα και με όλες εκείνες τις μικρές και μεγάλες καθημερινές παρεμβάσεις για να γίνει η καθημερινότητα των συμπολιτών μας καλύτερη και το μέλλον της νέας γενιάς πιο ευοίωνο. Με την πόρτα του γραφείου και τα τηλέφωνα μας πάντα ανοιχτά. Για να ακούσουμε προβλήματα, να μοιραστούμε αγωνίες και να προσπαθήσουμε να φανούμε χρήσιμοι σε κάθε έναν ξεχωριστά και σε όλο τον νομό συνολικά.

Για να νιώθει η κάθε Ηλεία και ο κάθε Ηλείος πως η Περιφέρεια είναι το δεύτερο σπίτι του. Πως μπορεί να βασιστεί πάνω μας.

Αυτό μπορεί να γίνει όμως με συνεργασία, ενότητα, ομοψυχία και αλληλεγγύη. Μακριά από μικροπολιτικές και ιδιοτελή κίνητρα. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μαζί! Μαζί με την εκκλησία, την τοπική αυτοδιοίκηση α’ βαθμού, τα σώματα ασφαλείας, τους εκπροσώπους του επιχειρείν, του πρωτογενή τομέα, της εκπαίδευσης, τους φορείς όλων των παραγωγικών τάξεων και τους απλούς πολίτες. Είμαστε όλοι σύμμαχοι και συνοδοιπόροι. Σε ένα κοινό σκοπό. Η Ηλεία να προχωρήσει μπροστά».

Τυχεροί της εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, αναδείχθηκαν οι υπάλληλοι της Π.Ε. Ηλείας, Πηγή Χαϊκάλη, Χριστίνα Τσάκωνα και Ελένη Μπελεκούκια.

Tags: ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣΝίκος ΚοροβέσηςΠ.Ε. ΗΛΕΙΑΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο X
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο App Store
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο Google Play

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εν Οίκω… Εν Δήμω: Αποκαλύψεις, παρασκήνιο και άγνωστες ιστορίες τοπικής αυτοδιοίκησης (12/07/25)
ΕΝ ΟΙΚΩ/ΕΝ ΔΗΜΩ

Εν Οίκω… Εν Δήμω: Αποκαλύψεις, παρασκήνιο και άγνωστες ιστορίες τοπικής αυτοδιοίκησης (12/07/25)

12/07/2025 16:31
Γιάννης Πισιμίσης στην Today Press: «Χτίζουμε ένα πιο σύγχρονο, ασφαλές και λειτουργικό περιβάλλον για όλους»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Πισιμίσης στην Today Press: «Χτίζουμε ένα πιο σύγχρονο, ασφαλές και λειτουργικό περιβάλλον για όλους»

12/07/2025 10:05
Ν. Χαρδαλιάς από τον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας: “Η Δυτική Αττική γυρίζει σελίδα”
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ν. Χαρδαλιάς από τον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας: “Η Δυτική Αττική γυρίζει σελίδα”

11/07/2025 17:36
Περιφέρεια Θεσσαλίας: Έκτακτη σύσκεψη για την ευλογιά συγκαλεί ο Δ. Κουρέτας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Έκτακτη σύσκεψη για την ευλογιά συγκαλεί ο Δ. Κουρέτας

11/07/2025 16:33
Φ. Σπανός: Έκτακτος έλεγχος στην «Αναπτυξιακή Εύβοιας Α.Ε.»
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Φ. Σπανός: Έκτακτος έλεγχος στην «Αναπτυξιακή Εύβοιας Α.Ε.»

10/07/2025 21:47
Ν. Χαρδαλιάς από τις Σπέτσες: «Τα ζητήματα της καθημερινότητας αντιμετωπίζονται με ευθύνη, συγκρότηση και σταθερή μεθοδολογία»
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ν. Χαρδαλιάς από τις Σπέτσες: «Τα ζητήματα της καθημερινότητας αντιμετωπίζονται με ευθύνη, συγκρότηση και σταθερή μεθοδολογία»

10/07/2025 18:08
Η ΚΕΔΕ στο επίκεντρο των εξελίξεων για τη διαχείριση αποβλήτων και την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η ΚΕΔΕ στο επίκεντρο των εξελίξεων για τη διαχείριση αποβλήτων και την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

10/07/2025 17:43
Ν. Χαρδαλιάς: «Με το Νέο Μητροπολιτικό Πάρκο στον Φαληρικό Όρμο, η Αττική ξαναβλέπει τη θάλασσα έπειτα από 60 ολόκληρα χρόνια»
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ν. Χαρδαλιάς: «Με το Νέο Μητροπολιτικό Πάρκο στον Φαληρικό Όρμο, η Αττική ξαναβλέπει τη θάλασσα έπειτα από 60 ολόκληρα χρόνια»

09/07/2025 21:57
Εκτός δημοτικής αρχής Γ. Τομπούλογλου, ο Γ. Πρατσής
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκτός δημοτικής αρχής Γ. Τομπούλογλου, ο Γ. Πρατσής

09/07/2025 16:05

ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΟΡΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ TP ONLINE

Aρ.Φύλλου #165

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ινδία-Πακιστάν: Σύγκρουση ταυτοτήτων και παιχνίδια επιρροής (μέρος 2ο)
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ινδία-Πακιστάν: Σύγκρουση ταυτοτήτων και παιχνίδια επιρροής (μέρος 2ο)

13 Ιουλίου 2025

Read moreDetails

Κολωνάκι: Αυτοκίνητο έπεσε σε κόσμο έξω από εστιατόριο – 12 τραυματίες (φωτογραφίες)

Φουλ του Σοφοκλή

Today Press

Χρήσιμα

  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 L63
  • Επικοινωνία

Social Media

Newsletter

Newsletter

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved