Στην Ελλάδα το χοιρινό είναι ένα δημοφιλές πιάτο την ημέρα των Χριστουγέννων. Δεν λείπει βεβαίως και το κατσίκι ή το αρνί σε περιοχές της νησιωτικής Ελλάδος, ενώ τις τελευταίες δεκαετίες το εισαγόμενο έθιμο της γαλοπούλας έχει κυριαρχήσει.
Τί γίνεται όμως στον υπόλοιπο κόσμο; Ποιο μενού κυριαρχεί;
Ηνωμένες Πολιτείες (ΗΠΑ): Γαλοπούλα (συνήθως γεμιστή με κιμά, κουκουνάρια και κάστανα)
Καναδάς: Γαλοπούλα (παρόμοια με αυτή στις ΗΠΑ)
Ηνωμένο Βασίλειο: Γαλοπούλα
Γαλλία: Γαλοπούλα
Ιταλία: Θαλασσινά (όπως ψάρι, λόγω της νηστείας στην παραμονή των Χριστουγέννων)
Πορτογαλία: Θαλασσινά (όπως ψάρι, λόγω της νηστείας στην παραμονή των Χριστουγέννων)
Αυστρία: Κυπρίνος τηγανισμένος σε βούτυρο με λαχανικά και πατάτες
Πολωνία: Κυπρίνος (πανάρεται και τηγανίζεται)
Ισπανία: Χοιρινό (σιγοψημένο και σερβιρισμένο με καραμελωμένες πατάτες και κρεμμύδια)
Σουηδία: Julskinka (χοιρινό ζαμπόν, που έχει ιστορία στους μύθους σκανδιναβικών θεών)