Σε σχετική ερώτηση για το ζήτημα που μονοπωλεί την πολιτική επικαιρότητα και για το αν ο Αντώνης Σαμαράς διεγράφη για την πρόταση Καραμανλή, αναφέρει: «Οι απαντήσεις του Αντώνη Σαμαρά (σ.σ. στη συνέντευξη στο Βήμα της Κυριακής) δεν μπορούν να συγκριθούν με καμία ομιλία του. Ξεπέρασε τα όρια της κριτικής, όπως έχει κάνει πολλές φορές κατά το παρελθόν και αποφύγαμε να απαντήσουμε, σεβόμενοι τον θεσμικό ρόλο του», είπε αρχικά ο Παύλος Μαρινάκης.
Και πρόσθεσε πως ο Αντώνης Σαμαράς «επιτέθηκε με ανοίκειο τρόπο στον Έλληνα πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κάνοντας λόγο για «χαριεντίσματα», ενώ για πρώτη φορά υπήρξε και μια έμμεση αναγνώριση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον Τούρκο πρόεδρο», αναφερόμενος στην προ ημερών άτυπη συνάντηση στη Βουδαπέστη.
«Ο κύριος Σαμαράς μίλησε για μειοδοσία», είπε επίσης ο Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στον χαρακτηρισμό Σαμαρά σε βάρος του Γιώργου Γεραπετρίτη, προσθέτοντας πως ο πρώην πρωθυπουργός «παράλληλα προχώρησε σε αποδόμηση της κυβερνητικής πολιτικής».
Και τόνισε: «Είναι άκαιρη η έναρξη της συζήτησης για την Προεδρία της Δημοκρατίας, πρόκειται για απόφαση του πρωθυπουργού, αλλά δεν ήταν αυτός ο λόγος της διαγραφής του», εννοώντας την πρόταση για τον Κώστα Καραμανλή.
«Δεν πρόκειται να μηδενίσουμε κανέναν για την προσφορά του στον τόπο. Ο κύριος Σαμαράς προσπάθησε να κρατήσει όρθια την Ελλάδα το 2012-15 και αντιμετώπισε το πολύ σκληρό πρόσωπο του λαϊκισμού. Θα περιμέναμε να κοιτά το 2024 και όχι το 1993, δεν μας άφησε κανένα περιθώριο», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
Σε ερώτηση σε σχέση με το ενδεχόμενο να υπάρξουν διαρροές ενόψει και της ψήφισης του Προϋπολογισμού, είπε: «Η ΚΟ της ΝΔ δεν έχει Σιμπιλίδηδες, είναι αρραγής. Όλοι βλέπουμε το κοινό σκοπό και το καθήκον. Αυτό που ζήτησαν οι πολίτες το 2023, με αυτό θα κριθούμε το 2027. Προχωράμε ενωμένοι».
Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος από τον Αντώνη Σαμαρά, είπε ότι την κυβέρνηση δεν την αφορά αυτή η συζήτηση.
Με αφορμή τις δηλώσεις Τσιούτσια περί αποστάσεων από το πρόγραμμα της ΝΔ και μετατροπής της σε «γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ», ο Παύλος Μαρινάκης υπενθυμίζει ως απάντηση την θεσμοθέτηση των μη κρατικών πανεπιστημίων, την διαφύλαξη των συνόρων, τον φράχτη στον Έβρο, καθώς και τις 50 μειώσεις φόρων την πρώτη τετραετία (και τις 12 επιπλέον από το 2025), όπως επίσης και τη δημιουργία 500.000 νέων θέσεων εργασίας.