Ν. Δένδιας: Η χώρα αντιμετωπίζει υπαρξιακή απειλή από την Τουρκία
32 °c
Athens
Today Press
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
Today Press
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Η χώρα αντιμετωπίζει υπαρξιακή απειλή από την Τουρκία

by todaypress
22/05/2024 13:48
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ,
Ν. Δένδιας: Η χώρα αντιμετωπίζει υπαρξιακή απειλή από την Τουρκία
Share on FacebookShare on Twitter

«Όταν υπάρχει γειτονική χώρα, η οποία αμφισβητεί το καθεστώς κυριαρχίας, όχι μόνο των κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά και τις διεθνείς συνθήκες που αφορούν χαρακτηρισμό μειονότητας, αυτό προφανώς χαρακτηρίζεται ως υπαρξιακή απειλή. Απειλούνται και τα νομικά και τα γεωγραφικά όρια της πατρίδας μας» είπε στην κύρια ομιλία του επί του νομοσχεδίου για την Ίδρυση του Ελληνικού Κέντρου Καινοτομίας, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκος Δένδιας.

Τόνισε μάλιστα ότι «πρέπει λοιπόν να είμαστε έτοιμοι για αυτό, παρότι καλωσορίζουμε με τον πιο απόλυτο τρόπο, τους χαμηλούς τόνους και το καλύτερο κλίμα, που υπάρχει με την γειτονική Τουρκία, το τελευταίο χρονικό διάστημα».

Ακολούθως, ο κ. Δένδιας παρέθεσε το σχέδιο μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης στο χώρο της ‘Αμυνας (Ατζέντα 2030) στο οποίο, περιλαμβάνονται, εκτός από τα εξοπλιστικά και το θέμα της θητείας, για το οποίο προανήγγειλε ότι θα φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή στην αρχή του φθινοπώρου.

Ειδικότερα για τα εξοπλιστικά, είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα φέρει στην κοινοβουλευτική επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων, το ζήτημα των φρεγατών Constellation, τη λύση για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό της επόμενης γενιάς.

Στην ίδια συνεδρίαση, ο κ. Δένδιας είπε ότι θα φέρει το πρόγραμμα των F-35, επίσης μέσα στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, επί τη βάσει των τριών τύπων, 4,5 και 5ης γενιάς αεροσκαφών, (στα οποία περιλαμβάνονται) 200 σύγχρονα αεροσκάφη F-16 Viper, Rafal και F-35.

«Αυτός είναι ο σχεδιασμός της ατζέντας 2030» είπε ο κ. Δένδιας, προσθέτοντας ότι -καθώς γίνεται η συζήτηση στο Γενικό Επιτελείο- «θα σας το πω και στην επιτροπή εξοπλιστικών, δεν είμαστε όμως ώριμοι για να το φέρουμε, και το ζήτημα της νέας γενιάς υποβρυχίων του ελληνικού πολεμικού ναυτικού».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι το ζήτημα των τουρκικών επιλογών απασχολεί τον ελληνικό Τύπο:

«Η Τουρκία, πράγματι, έχει μπει σε ένα μεγάλο κύκλο ναυπηγήσεων και αποκτήσεως υλικού» ανέφερε ο κ. Δένδιας, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα διεκδίκησε πάντοτε την υπεροχή στη θάλασσα [..] από γεννήσεως του ελληνικού κράτους, υπό οποιαδήποτε μορφή ακόμα και των κρατών-πόλεων της αρχαιότητας. Είναι προφανές, λοιπόν, ότι και το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό χρειάζεται έναν εκσυγχρονισμό», είπε ο κ. Δένδιας, επισημαίνοντας ότι πρέπει να ανακτήσουμε το χρόνο που χάσαμε στα χρόνια της κρίσης.

Συνοψίζοντας, ο κ. Δένδιας είπε ότι έχουμε τα θέματα των Constellation, των F35, και το ζήτημα των υποβρυχίων, και μένει «η απάντηση του ζητήματος της μέσης λύσης. Έχω πει επανειλημμένως ότι είμαστε ανοιχτοί και μελετάμε το θέμα της τέταρτης φρεγάτας, μελετάμε το θέμα των κορβετών, και μελετάμε και το θέμα των πλοίων LCS, εάν η Αμερική μας δώσει δωρεάν, επαναλαμβάνω δωρεάν, αυτές τις φρεγάτες, που το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό κρίνει ότι θα μπορούσαν να υπηρετήσουν τις ανάγκες του μέσου χρόνου…».

 

Tags: SLIDERΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο X
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο App Store
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο Google Play

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συλλυπητήρια του ΠτΒ για το θάνατο του Δημήτρη Βουνάτσου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδρίαση για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την τραγωδία των Τεμπών (Live)

18/06/2025 17:06
Κελέτσης: Η πρόταση της ΝΔ είναι η μόνη που στηρίζεται στον φάκελο της δικογραφίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κελέτσης: Η πρόταση της ΝΔ είναι η μόνη που στηρίζεται στον φάκελο της δικογραφίας

18/06/2025 14:35
Ερντογάν: «Νόμιμη την αυτοάμυνα του Ιράν έναντι της κρατικής τρομοκρατίας του Ισραήλ»
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: «Νόμιμη την αυτοάμυνα του Ιράν έναντι της κρατικής τρομοκρατίας του Ισραήλ»

18/06/2025 14:08
Καπετάνιος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για τα Τέμπη: «Στήσατε σκευωρία πάνω στα συντρίμμια»

18/06/2025 13:23
Οι πύραυλοι meteor, η Τουρκία και η έκτακτη συνάντηση Δένδια με την Γαλλίδα πρέσβη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγχαρητήρια Ν. Δένδια σε Πολεμική Αεροπορία και Διοίκηση Ειδικού Πολέμου για την επιχείρηση απεγκλωβισμού Ελλήνων και ξένων πολιτών από το Ισραήλ

18/06/2025 10:37
Ούτε καλημέρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Live η «μάχη» στη Βουλή για τα Τέμπη- Με τεταμένο κλίμα η έναρξη

18/06/2025 09:44
Γιάννης Καντέλης: Ο πονοκέφαλος και τα τηλέφωνα πριν από την κάλπη για τον Καραμανλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Στην Ολομέλεια η συζήτηση και λήψη απόφασης για σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών – Τρεις οι προτάσεις που συνολικά περιλαμβάνουν 14 πολιτικά πρόσωπα

18/06/2025 08:12
Καπετάνιος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε υψηλούς τόνους η απάντηση Μητσοτάκη στη Βουλή για τα Τέμπη

18/06/2025 08:04
Ευρωκοινοβούλιο: “Να παραμείνει «παγωμένη» η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πραγματοποιήθηκε η συζήτηση για τα Τέμπη στο Ευρωκοινοβούλιο

17/06/2025 22:14

ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΟΡΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ TP ONLINE

Aρ.Φύλλου #161

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Το Υπουργείο Ναυτιλίας για την απεργία στην ακτοπλοΐα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Υπουργείο Ναυτιλίας για την απεργία στην ακτοπλοΐα

18 Ιουνίου 2025

...

Read moreDetails

Θα χτυπήσουν (;) το Ιράν οι ΗΠΑ – Η απάντηση Τραμπ

Ν. Χαρδαλιάς από το Περιστέρι: «Οι λαϊκές γειτονιές της Δυτικής Αθήνας αλλάζουν καθημερινά με σχέδιο, συνέπεια και επιμονή»

Today Press

Χρήσιμα

  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 L63
  • Επικοινωνία

Social Media

Newsletter

Newsletter

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved