7η Διάσχιση Ρεματιάς: Από τη Σπηλιά Νταβέλη στα Βριλήσσια
34 °c
Athens
Today Press
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
Today Press
Home Τοπική Αυτοδιοίκηση

7η Διάσχιση Ρεματιάς: Από τη Σπηλιά Νταβέλη στα Βριλήσσια

by todaypress
16/05/2024 02:31
in Τοπική Αυτοδιοίκηση,
7η Διάσχιση Ρεματιάς: Από τη Σπηλιά Νταβέλη στα Βριλήσσια
Share on FacebookShare on Twitter

Η φυσιολατρική κίνηση Βριλησσός και ο Δήμος Βριλησσίων σας προσκαλούν να περπατήσετε και να ανακαλύψετε μια μοναδική διαδρομή «στις ομορφιές της γειτονιάς μας».

Την  διαδρομή που στα χρόνια της πανδημίας έγινε προορισμός για όλους του φυσιολάτρες του λεκανοπεδίου διάνοιξαν και εδώ και 12 χρόνια συντηρούν και σηματοδοτούν οι εθελοντές του Βριλησσού.

Ο αρχαίος δρόμος του μαρμάρου για την Ακρόπολη ξαναζωντανεύει με την παρουσία μας χάρη στις αναλυτικές ενημερώσεις από τους ειδικούς ξεναγούς μας.

Το γυμνό άσπρο, μαρμάρινο τοπίο που μας περιβάλλει αρχικά δίνει τη θέση του σταδιακά σε έντονη βλάστηση και τρεχούμενα νερά που σε συνδυασμό με την εποχή κάνουν τη διαδρομή μια απόλαυση για τις αισθήσεις. Καταλήγουμε στο πάρκο της Ρεματιάς για να κλείσουμε την μέρα με μουσική!

Η εκκίνηση της πεζοπορίας θα γίνει την Κυριακή 19 Μαϊου στις 9:30 π.μ. από τη σπηλιά του Νταβέλη (720 μ. υψόμετρο) και αναμένεται να διαρκέσει περί τις 3,5 ώρες, για τη διάνυση των 8,5 χλμ. μοναδικής φυσικής ομορφιάς, μέχρι τον τερματισμό της στο πάρκο Ρεματιάς της παραρεματίου περιοχής των Βριλησσίων (250 μ. υψόμετρο).

Για να φτάσουμε στην εκκίνηση της διαδρομής στην σπηλιά Νταβέλη, αρχικά θα επιβιβαστούμε σε λεωφορεία, ύστερα θα χρειαστεί να πεζοπορήσουμε 20 λεπτά από το σημείο που θα μας αφήσει το λεωφορείο.

Δωρεάν μεταφορά στη Σπηλιά Νταβέλη

Η μεταφορά είναι δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες και θα γίνει με λεωφορεία που έχει  ναυλώσει ο Δήμος και θα ξεκινήσουν από 2 διαφορετικά σημεία:

1.    Με λεωφορεία που θα ξεκινήσουν  στις 8 το πρωί μπροστά από το 1ο Γενικό Λύκειο Βριλησσίων  (Μακεδονίας και Θεσσαλίας –Βριλήσσια)

2.    Με λεωφορεία που θα ξεκινήσουν στις 8 το πρωί στον σταθμό μετρό Δουκίσης Πλακεντίας https://g.page/moovencafe?share-

3.    Με λεωφορεία των συλλόγων–ομάδων που συμμετέχουν

Για την επιβίβαση στο λεωφορείο είναι απαραίτητη η τηλεφωνική δήλωση συμμετοχής.

Προσοχή: Τα λεωφορεία θα μας μεταφέρουν από τα Βριλήσσια  μέχρι την σπηλιά Νταβέλη. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει μετά την λήξη της πεζοπορίας που είναι η παραρεμάτιος Βριλησσίων (Διομήδους 11) να αποχωρήσουν με ίδια μέσα.

 Δηλώσεις συμμετοχής

  • Στο τηλέφωνο του Βριλησσού2108105665 από Δευτέρα 13/5 έως και Παρασκευή 17/5 από τις 10 το πρωί έως τις 13.00
  • Στο τηλέφωνο του Βριλησσού2108105665   βραδινές ώρες μόνο την Τετάρτη 15/5 και την Παρασκευή 17/5 από τις 19.30 έως τις 21.00
  • Μόνο αν υπάρχουν θέσεις ο σύλλογος θα ανοίξει για συμμετοχές και το Σάββατο 18/5 από τις 11.00 έως τις 13.00

 Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι ονομαστικές για κάθε άτομο που θα συμμετέχει – δηλαδή αν κάποιος δηλώσει περισσότερα από 1 άτομα θα πρέπει δώσει τα ονόματα τους.

Στο ξεκίνημα της διαδρομής θα γίνει ενημέρωση σχετικά με τη σπηλιά Νταβέλη, το Πεντελικό όρος και την Οδό Λιθαγωγίας από τον ειδικό επιστήμονα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης (ΚΠΕΑ), Θεμιστοκλή Σμπαρούνη, βιολόγο-Msc Οικολογίας.

Θα ακολουθήσουν δύο ακόμα στάσεις ενημερώσεων στο γεφυράκι της οδού Ασκληπιού (φυτώριο) και στην πεντάτοξη μαρμάρινη γέφυρα της Δούκισσας της Πλακεντίας (στα όρια Μελισσίων – Βριλησσίων).

Από τον «Δρόμο Λιθαγωγίας» (σημείο εκκίνησης) θα χρειαστούμε μία περίπου ώρα για να φτάσουμε  στη Νέα Πεντέλη (πλησίον γέφυρας Παναγούλη), όπου ο Βριλησσός θα προσφέρει νερό, χυμούς και το καθιερωμένο πλέον λουκουμάκι.

Μετά από σύντομη στάση θα μπούμε στην ρεματιά και το μονοπάτι θα είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος του σκιερό με τρεχούμενα νερά. Θα κινηθούμε για λίγο στην παραρεμάτιο Μελισσίων και στη συνέχεια για 400 μέτρα σε δρόμο μέχρι το γεφυράκι της Δουκίσσης Πλακεντίας, οπότε θα μπούμε και πάλι στη Ρεματιά μέχρι τα Βριλήσσια.

Όλη η διαδρομή από την σπηλιά Νταβέλη και μέχρι τα Βριλήσσια θα διαρκέσει περίπου 3,5 ώρες μαζί με τις ενημερώσεις στις 3 προγραμματισμένες στάσεις. Υπολογίζουμε να είμαστε στα Βριλήσσια στις 13.00.

Θα ξεκινήσουμε από υψόμετρο 720 μέτρα και θα κατέβουμε στα Βριλήσσια στα 250μέτρα. Το μήκος της διαδρομής μας είναι περίπου 8,5 χλμ.

2018 05 20 19.36.04

Όσοι επιθυμούν συντομότερη περιπατητική διαδρομή (περίπου δύο ωρών), μπορούν να παρακάμψουν το πρώτο τμήμα από τη σπηλιά Νταβέλη μέχρι τη Νέα Πεντέλη και να βρίσκονται μέχρι τις 10:30 π.μ. στο γεφυράκι της οδού Παναγούλη της Νέας Πεντέλης για να συναντήσουν τους υπόλοιπους πεζοπόρους και να ακολουθήσουν την εξέλιξη της δράσης μέχρι την ολοκλήρωση της στα Βριλήσσια.

Στην Νέα Πεντέλη μπορείτε να φτάσετε είτε με δικά σας μέσα, είτε  με την λεωφορειακή γραμμή 451 που ξεκινά κάθε 30 λεπτά από τον σταθμό μετρό Χαλανδρίου και περνά από Δουκίσσης Πλακεντίας – Ηρακλείτου – Αναπαύσεως – Λεωφόρο Πεντέλης.

Όσοι επιλέξουν τη μικρότερη πεζοπορική διαδρομή που ξεκινά από την Νέα Πεντέλη δεν χρειάζεται να δηλώσουν συμμετοχή γιατί δεν θα επιβιβαστούν στα λεωφορεία της διοργάνωσης.

Κατά τον τερματισμό της πεζοπορίας περίπου στις 13.30 στο Πάρκο Ρεματιάς Βριλησσίων (τέρμα οδού Διομήδους πάνω από τη Σισμανογλείου) ο Δήμος Βριλησσίων θα υποδεχτεί τους περιπατητές με φρέσκα φρούτα, χυμούς και νερό, καθώς και live μουσική από πιάνο που θα ολοκληρώσουν την καθιερωμένη περιβαλλοντική γιορτή.

 Απαιτούμενος εξοπλισμός

Απαιτείται βασικός πεζοπορικός εξοπλισμός (πεζοπορικά μποτάκια, καπέλο, σακίδιο, παγούρι με νερό, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό, σνακ).

Η διαδρομή δεν έχει τεχνικές δυσκολίες, απαραίτητο είναι όμως οι συμμετέχοντες να έχουν υγεία και την στοιχειώδη φυσική κατάσταση.

Μεταξύ των πεζοπόρων θα κινείται 15μελής ομάδα αρχηγών αναβάσεων του Βριλησσού με ασύρματη επικοινωνία, θα υπάρχουν φορητά φαρμακεία, ενώ όχημα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων θα βρίσκεται σε επιφυλακή σε συγκεκριμένα σημεία για την περίπτωση που θα χρειαστεί βοήθεια κάποιος από τους συμμετέχοντες. Θα πεζοπορήσουν μαζί μας δύο ιατροί και μία νοσηλεύτρια μέλη του Βριλησσού.

Όλη η πεζοπορική διαδρομή από την Σπηλιά Νταβέλη μέχρι τα Βριλήσσια είναι σηματοδοτημένη από τον Βριλησσό με πράσινη πατουσίτσα σε πορτοκαλί φόντο.

Την 6η Πεζοπορική Διάσχιση στηρίζει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης.

Οι δραστηριότητες στη φύση ενέχουν τον κίνδυνο του ατυχήματος. Οι συμμετέχοντες σε κάθε εξόρμηση του Βριλησσού δηλώνουν ότι γνωρίζουν τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα, καθώς ότι έχουν τις απαραίτητες γνώσεις, εμπειρία, εξοπλισμό και ικανότητες που απαιτούνται για την δραστηριότητα που επιλέγουν να συμμετάσχουν.

Επίσης έχουν ενημερωθεί για τους όρους συμμετοχής στις εξορμήσεις του συλλόγου όπως είναι αναρτημένοι στην σελίδα του συλλόγου 

Συμμετέχουν οι σύλλογοι:

Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης- Χαλανδρίου

Πεζοπόροι Χαλανδρίου

Οι συμμετέχοντες στην εξόρμηση πρέπει να είναι υγιείς και να έχουν την στοιχειώδη φυσική κατάσταση.

7HDIASXISH BRILISOS copy 1

Tags: 7η Διάσχιση ΡεματιάςΓιάννης ΠισιμίσηςΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο X
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο App Store
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο Google Play

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

35εκ. στους Δήμους της Αττικής – Η απόφαση μετά την συνάντηση Μαρκόπουλου με Λιβάνιο
Τοπική Αυτοδιοίκηση

35εκ. στους Δήμους της Αττικής – Η απόφαση μετά την συνάντηση Μαρκόπουλου με Λιβάνιο

23/06/2025 16:19
Εν Οίκω… Εν Δήμω: Αποκαλύψεις, παρασκήνιο και άγνωστες ιστορίες τοπικής αυτοδιοίκησης (21/06/25)
ΕΝ ΟΙΚΩ/ΕΝ ΔΗΜΩ

Εν Οίκω… Εν Δήμω: Αποκαλύψεις, παρασκήνιο και άγνωστες ιστορίες τοπικής αυτοδιοίκησης (21/06/25)

21/06/2025 16:31
Γιώργος Χατζημάρκος στην Today Press: Νέος Κώδικας Αυτοδιοίκησης – Η μεγάλη θεσμική ευκαιρία της δεκαετίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Χατζημάρκος στην Today Press: Νέος Κώδικας Αυτοδιοίκησης – Η μεγάλη θεσμική ευκαιρία της δεκαετίας

21/06/2025 10:05
Η Βούλα κρατάει ζωντανή την παράδοση και ανάβει τις φωτιές του Αϊ Γιάννη του Κλήδωνα!
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η Βούλα κρατάει ζωντανή την παράδοση και ανάβει τις φωτιές του Αϊ Γιάννη του Κλήδωνα!

20/06/2025 21:56
Ν. Χαρδαλιάς από Νέα Σμύρνη: «Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας σε κάθε γειτονιά»
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ν. Χαρδαλιάς από Νέα Σμύρνη: «Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας σε κάθε γειτονιά»

20/06/2025 19:23
Κυρ. Μητσοτάκης προς Δημάρχους Δ. Θεσσαλονίκης: Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κυρ. Μητσοτάκης προς Δημάρχους Δ. Θεσσαλονίκης: Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα

20/06/2025 17:50
Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Κ. Χατζηδάκη πραγματοποίησε ο Π. Μανούρης
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Κ. Χατζηδάκη πραγματοποίησε ο Π. Μανούρης

19/06/2025 21:57
Χ. Δούκας: Η Ιστορία θα μας κρίνει και θα μας κρίνει αυστηρά (vid)
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Χ. Δούκας: Η Ιστορία θα μας κρίνει και θα μας κρίνει αυστηρά (vid)

19/06/2025 18:37
Συνάντηση του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη  με το Προεδρείο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με το Προεδρείο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά

19/06/2025 16:54

ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΟΡΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ TP ONLINE

Aρ.Φύλλου #162

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κ. Τσουκαλάς: “Ο κ. Μαρινάκης συνεχίζει να είναι στον κόσμο του”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: “Η Ευρώπη πρέπει να παίξει έναν ενεργητικό ρόλο σε μία κατεύθυνση αποκλιμάκωσης και η χώρα μας ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου της Ασφαλείας του ΟΗΕ πρέπει να ασκήσει πίεση”

23 Ιουνίου 2025

...

Read moreDetails

Μπρατάκος: Στόχος η ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Κίνας και η δημιουργία γεφυρών συνεργασίας

35εκ. στους Δήμους της Αττικής – Η απόφαση μετά την συνάντηση Μαρκόπουλου με Λιβάνιο

Today Press

Χρήσιμα

  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 L63
  • Επικοινωνία

Social Media

Newsletter

Newsletter

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved