Καιρίδης: «Το νέο Σύμφωνο φέρνει περισσότερη Ευρώπη»
16 °c
Athens
Today Press
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
Today Press
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καιρίδης: «Το νέο Σύμφωνο φέρνει περισσότερη Ευρώπη»

by todaypress
30/04/2024 14:30
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ,
Καιρίδης: Η Κρήτη είναι πρώτη προτεραιότητα και θα την στηρίξουμε (βίντεο)
Share on FacebookShare on Twitter

Στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Μετανάστευσης της Ε.Ε. για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της εφαρμογής του νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Γάνδη, το διήμερο 29-30 Απριλίου 2024 συμμετείχε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης.

Στο πλαίσιο της τοποθέτησής του, ο κ. Καιρίδης χαρακτήρισε το νέο Σύμφωνο ως μια συμφωνία ιστορικής σημασίας και ένα αξιοζήλευτο επίτευγμα της σημερινής Ευρώπης, που αποδεικνύει ότι μπορεί να ενώνει δυνάμεις και να ασκεί κοινή πολιτική, ακόμα και στο δύσκολο πεδίο του μεταναστευτικού. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο, είπε ότι «το νέο Σύμφωνο φέρνει περισσότερη Ευρώπη. Και η περισσότερη Ευρώπη χρειάζεται περισσότερη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».

Αφού ευχαρίστησε την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Ύλβα Γιόχανσον για τις πρωτοβουλίες που έλαβε προκειμένου να επιτευχθεί η ιστορική αυτή συμφωνία, τόνισε την αναγκαιότητα περαιτέρω χρηματοδότησης από ευρωπαϊκούς πόρους των κρατών-μελών πρώτης γραμμής, όπως η Ελλάδα και οι άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου που επιβαρύνθηκαν το προηγούμενο διάστημα με δυσανάλογες μεταναστευτικές πιέσεις, προκειμένου να συνεχίσουν να ανταποκρίνονται στις προβλέψεις του νέου Συμφώνου.

Σημειώνεται ότι απομένει να αποφασιστεί η εθνική κατανομή της πρόσθετης ευρωπαϊκής χρηματοδότησης των 2 δισ. ευρώ που αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 1ης Φεβρουαρίου, καθώς και ο νέος προϋπολογισμός της προγραμματικής περιόδου 2028-2034, η διαπραγμάτευση για τον οποίο ξεκινά το 2025.

Επιπλέον, ο κ. Καιρίδης υπογράμμισε τη σημασία της εξωτερικής διάστασης της μετανάστευσης που περιλαμβάνει την αυστηρή προστασία των συνόρων, τις νόμιμες εναλλακτικές και τη συνεργασία με τρίτες χώρες, όπως η Αίγυπτος.

Τη δεύτερη ημέρα της συνδιάσκεψης, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου παρουσίασε μια σειρά από βέλτιστες πρακτικές από την ελληνική εμπειρία, με έμφαση στην ψηφιοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών υποδοχής και ασύλου αλλά και τη συνεργασία με ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ολλανδία, η Ελβετία και η Νορβηγία. Η Ελλάδα σήμερα πρωταγωνιστεί στην ευρωπαϊκή διαχείριση του μεταναστευτικού με καινοτόμες πολιτικές και ευρύτερες διεθνείς πρωτοβουλίες, και μπορεί να περηφανεύεται ότι διαθέτει ένα πρότυπο εθνικό σύστημα υποδοχής και καταγραφής των αιτούντων άσυλο, μια από τις καλύτερες υπηρεσίες ασύλου στην Ευρώπη και έναν αξιέπαινο μηχανισμό προστασίας των ασυνόδευτων ανηλίκων.

Στο περιθώριο της συνάντησης ο κ. Καιρίδης συναντήθηκε με τους ομολόγους του από την Ολλανδία και τη Σουηδία, κ.κ. Eric van der Burg και Maria Malmer Stenergrd αντίστοιχα, ενώ υπέγραψε μαζί με την εκτελεστική Διευθύντρια του EUAA (Οργανισμός Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Άσυλο), κ. Nina Gregory, την τροποποίηση του εθνικού επιχειρησιακού πλάνου που προτεραιοποιεί τη διαχείριση της υποδοχής των νέων αιτούντων άσυλο και, κυρίως, των ευάλωτων καθώς και των ασυνόδευτων ανηλίκων.

  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο X
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο App Store
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο Google Play

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε Οινόφυτα και Λιβαδειά ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην ΑΣΔΕΝ για την τελετή ένταξης του συστήματος μη επανδρωμένων αεροχημάτων V-BAT την Τετάρτη (14/05) ο Κυριάκος Μητσοτάκης

13/05/2025 21:48
Κυριάκος Μητσοτάκης: “Η Ευρώπη μπορεί να καταλήξει σε μια win-win εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η απονομή του βραβείου LUDWIG ERHARD στην Ελλάδα για τις οικονομικές της επιδόσεις – Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη (vid)

13/05/2025 20:50
Κ. Πιερρακάκης: “Σε μια περίοδο αυξανόμενης αβεβαιότητας το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι δυνατό”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Πιερρακάκης από Βρυξέλλες: “Είχα την ευκαιρία να επιβεβαιώσω τη δέσμευση της Ελλάδας σε μια διεθνή οικονομική τάξη βασισμένη σε κανόνες”

13/05/2025 20:47
Ο Κ. Κυρανάκης για τα “γρηγορόσημα” σε κτηματολογικά γραφεία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Κυρανάκης: “Φτάσαμε σε μια συμφωνία που θα φέρει στην Ελλάδα σύγχρονα τρένα, κατασκευασμένα το 2025 – όχι προ 30ετίας”

13/05/2025 20:34
Ν. Κεραμέως για Πάπα Φραγκίσκο: “Ένας πνευματικός ηγέτης που δίδαξε με το παράδειγμά του την αξία της συγχώρεσης και της μετάνοιας”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Κεραμέως: “Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε γυναίκα και κάθε γονιό που αγωνίζεται καθημερινά”

13/05/2025 19:20
ΠΑΣΟΚ: “Αλαζόνας και αμετανόητος”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Γρηγοράκου (ΠΑΣΟΚ): «Ο θεσμός των ΔΗΠΕΘΕ εκπέμπει SOS»

13/05/2025 18:42
ΣΥΡΙΖΑ: “Στριμωγμένοι στα σχοινιά”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για το πόρισμα του καθηγητή Καρώνη

13/05/2025 17:41
Kυρ. Μητσοτάκης: “Τα τελευταία έξι χρόνια η Ελλάδα γράφει ένα νέο κεφάλαιο” (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Kυρ. Μητσοτάκης: “Τα τελευταία έξι χρόνια η Ελλάδα γράφει ένα νέο κεφάλαιο” (vid)

13/05/2025 17:29
Συνάντηση Μητσοτάκη-Μερτς στο Βερολίνο: Οι κοινές δηλώσεις δύο ηγετών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη-Μερτς στο Βερολίνο: Οι κοινές δηλώσεις δύο ηγετών

13/05/2025 15:46

ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΟΡΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ TP ONLINE

Aρ.Φύλλου #156


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή συνάντηση για τον Κωνσταντίνο Αργυρό!
LIFESTYLE

Μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή συνάντηση για τον Κωνσταντίνο Αργυρό!

13 Μαΐου 2025

...

Read moreDetails

Δήμος Αμαρουσίου: Σε εξέλιξη οι διανοίξεις οδών στο Πολύδροσο

Στην ΑΣΔΕΝ για την τελετή ένταξης του συστήματος μη επανδρωμένων αεροχημάτων V-BAT την Τετάρτη (14/05) ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Today Press

Χρήσιμα

  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 L63
  • Επικοινωνία

Social Media

Newsletter

Newsletter

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved
Powered by FOCUS ON GROUP

No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved
Powered by FOCUS ON GROUP