Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Today Press

του Πέτρου Κουβάτσου

Με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα αλλά και με αδιάλειπτη επαγρύπνηση και ετοιμότητα, η Δημοτική Αρχή παρακολουθεί τις εξελίξεις αναφορικά με τα πρωτεύοντα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Διονύσου. Η Δήμαρχος, Κατερίνα Μαϊχόσογλου, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με πολιτικούς και πολιτειακούς θεσμούς καθώς και με τοπικούς φορείς αναφορικά με την επίλυση των κρίσιμων ζητημάτων.

Άκρως ζωτικής σημασίας θέμα για τους Δημότες αποτελεί και η λατομική δραστηριότητα στην Πεντέλη, για την οποία τοποθετήθηκε στη Βουλή ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ν. Ταγαράς, κατόπιν επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Ανατ. Αττικής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Μ. Χριστοδουλάκη, με τον οποίο είχε συζητήσει το θέμα η Δήμαρχος Διονύσου. Του εξέφρασε, εν προκειμένω, την πλήρη στήριξή της σε ενέργειες, που θα συμβάλλουν στην αποτροπή λειτουργίας των νέων λατομείων.

«Αναμφισβήτητα, η απάντηση του Υφυπουργού μάς χαροποιεί ιδιαιτέρως και πλέον, αναμένουμε την πλήρη εναρμόνιση λόγων και πράξεων», σημείωσε ο δήμος Διονύσου στην ανακοίνωση που εξέδωσε. Για το εν λόγω ζήτημα η κα. Κ. Μαϊχόσογλου είχε επικοινωνήσει τις προηγούμενες ημέρες με το γραφείο του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρου Σκυλακάκη, διευκρινίζοντας ότι αντιτάσσεται σθεναρά σε κάθε επιχειρούμενη προσπάθεια εξόρυξης μαρμάρων από το Πεντελικό. Παράλληλα, ενημερώθηκε για την πλήρη εναρμόνιση των αποφάσεων του Υπουργού.