Υπονοούμενο ή καθαρή σύμπτωση; Ο βασιλιάς Κάρολος -που έχει εκφράσει πολλάκις την αγάπη του για την Ελλάδα- χάρισε το καλύτερο μέχρι στιγμής ενσταντανέ της συνόδου COP28 για το κλίμα που διεξάγεται στο Ντουμπάι.

Και αυτό γιατί εμφανίστηκε με την ελληνική γραβάτα μπροστά στον Ρίσι Σούνακ, λίγα 24ωρα μετά την απρέπεια του Βρετανού πρωθυπουργού να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Λονδίνο, μετά τα όσα είπε ο Έλληνας ομόλογός του για τα Γλυπτά του Παρθενώνα σε συνέντευξή του στο BBC.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του πρακτορείου GettyImages ο Σούνακ είχε τετ α τετ με τον βασιλιά Κάρολο στο περιθώριο της Συνόδου. Ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε την χαρακτηριστική γραβάτα με τις ελληνικές σημαίες και συνομίλησε με τον Βρετανό πρωθυπουργό, σε μια άβολη στιγμή για τον ίδιο.

Η γραβάτα με τις ελληνικές σημαίες πιστεύεται ότι αγοράστηκε σε μια από τις επισκέψεις του βασιλιά Καρόλου στην Αθήνα. Είναι ένα κομμάτι από την «Pagoni Maison des Cravates», μια πολυτελή μπουτίκ που βρίσκεται στο Κολωνάκι της Αθήνας.

Εκτός από την γραβάτα, ο Κάρολος φορούσε και γαλανόλευκο μαντήλι (pochette) στη μπροστινή τσέπη του κουστουμιού του.

Μήνυμα υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα;

Η ενδυματολογική επιλογή του βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας θα μπορούσε να ερμηνευτεί και ως μια κίνηση στήριξης προς την χώρα μας στη διαμάχη χρόνων για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο βασιλιάς Κάρολος επέλεξε να φορέσει γραβάτα με την ελληνική σημαία, καθώς είναι κάτι που έχει κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν σε σημαντικές περιστάσεις.