Επίσκεψη εργασίας στην Κωνσταντινούπολη, για να ενημερωθεί για την κατάσταση των σχολείων της ομογένειας πραγματοποίησε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Επίσης, ο κ. Πιερρακάκης είχε την ευκαιρία να συζητήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική παιδεία, καθώς και τις πλέον πρόσφορες των λύσεων για τη βελτίωσή της.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο υπουργός είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με την Αναπληρώτρια Συντονίστρια Εκπαίδευσης και τους Διευθυντές των ομογενειακών σχολείων, καθώς και με εκπροσώπους συλλόγων και φορέων που στηρίζουν την εκπαίδευση στα σχολεία της ομογένειας και να ενημερωθεί για σειρά ζητημάτων που απασχολούν τους ομογενείς και να συζητήσει τις καλύτερες λύσεις που μπορούν να δοθούν με την αρωγή του ΥΠΑΙΘΑ.

Πιερρακάκης: Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στις ανάγκες εκπαίδευσης των ελληνικών ομογενειακών κοινοτήτων

Ειδική σημασία είχε η επίσκεψη του στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, τα έργα της βιβλιοθήκης του οποίου είναι ήδη σε διαδικασία ψηφιοποίησης, ώστε να διατηρηθεί ζωνταντός ο τεράστιος πλούτος της βιβλιοθήκης.

«Στην Κωνσταντινούπολη συναντήθηκα με την Αναπλ. Συντονίστρια Εκπαίδευσης, τους Διευθυντές των ομογενειακών σχολείων και εκπροσώπους Συλλόγων και φορέων που στηρίζουν την εκπαίδευση στα σχολεία της ομογένειας στην Τουρκία, παρουσία του Έλληνα Γενικού Πρόξενου κ. Κ. Κούτρα.

Είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ για σειρά ζητημάτων και συζητήσαμε για λύσεις που θα μπορούσαν να δοθούν με τη στήριξη του ΥΠΑΙΘΑ. Επίσης, ξεναγήθηκα στο Σισμανόγλειο Μέγαρο και στη βιβλιοθήκη του που αποτελεί ένα ξεχωριστό κέντρο διατήρησης και διάδοσης της ελληνικής γλώσσας.

Η ψηφιοποίηση του πλούτου των έργων που διαθέτει η βιβλιοθήκη υλοποιείται με γοργούς ρυθμούς. Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού θα συνεχίσει να είναι δίπλα στις ανάγκες εκπαίδευσης των ελληνικών ομογενειακών κοινοτήτων», ανέφερε με ανάρτηση του στα social media ο κ. Πιερρακάκης, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του.