Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα το πρωί, ο 66χρονος φυγόποινος Κ.Κ., ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 5 ετών για συνέργεια σε πλαστογραφία με χρήση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου με ζημία άνω των 150.000 ευρώ και τελικά συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας.

Οι αστυνομικοί του τμήματος αναζητήσεων έπειτα από την Αξιοποίηση πληροφοριών και πολυήμερες αναζητήσεις τον εντόπισαν ενώ επέβαινε σε αυτοκίνητο που κινούνταν στην περιοχή του Γέρακα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του iefimerida, ο 66χρονος με την ιδιότητα του προσωπικού τραπεζίτη (private banker) και εκπροσωπώντας ελβετική τραπεζική εταιρεία στην χώρα μας, με τη συνδρομή συνεργών του που ήταν μέλη του Διοικητικού συμβουλίου ανώνυμης επενδυτικής εταιρείας, κατήρτισαν πλαστά έγγραφα.

Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να εντάξουν την εν λόγω εταιρεία σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα κρατικών επιχορηγήσεων.

Στη συνέχεια εκταμίευσαν πάνω από 5.600.000 ευρώ ως προκαταβολή , προκαλώντας οικονομική ζημιά στο ελληνικό δημόσιο.

Ο συλληφθείς μάλιστα προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης, χρησιμοποιούσε -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης – την ιταλική υπηκοότητα, δελτίο ταυτότητας των Ιταλικών αρχών, το οποίο από τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι είχε νόμιμα.

Όπως προέκυψε έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές διάφορες υποθέσεις και συγκεκριμένα για πλαστογραφία, απάτη και παραβάσεις νομοθεσίας περί επιταγών.

Πηγή: iefimerida.gr