Ο διευθύνων σύμβουλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ρίτσαρντ Άρνολντ θα παραιτηθεί, όπως ανακοίνωσε  σήμερα (15/11) Τετάρτη ο  αγγλικός σύλλογος, ενόψει της αναφερόμενης πώλησης μετοχών στον Βρετανό δισεκατομμυριούχο Τζιμ Ράτκλιφ. Ο γενικός σύμβουλος και διευθυντής του διοικητικού συμβουλίου Πάτρικ Στιούαρτ, ο οποίος είναι στον σύλλογο για περισσότερα από 17 χρόνια, θα γίνει προσωρινός διευθύνων σύμβουλος.

Η κίνηση έρχεται εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με τη μελλοντική ιδιοκτησία του βρετανικού ποδοσφαιρικού συλλόγου, αφού η οικογένεια Γκλέιζερ πέρυσι δήλωσε ότι εξετάζει επιλογές για τους 20 φορές πρωταθλητές Αγγλίας, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας επένδυσης ή μιας πιθανής πώλησης.

Ο Άρνολντ διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος πριν από λιγότερο από δύο χρόνια, όταν ανέλαβε από τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο Εντ Γουντγουορντ και κατέλαβε έναν ρόλο που είχε μείνει «κενός» από το 2013.

Έχοντας καθήκον να αναβιώσει τις τύχες του συλλόγου, ο Άρνολντ τον Απρίλιο του περασμένου έτους προσέλαβε  τον Έρικ τεν Χαγκ, ο οποίος έχει επίσης δεχτεί έντονη πίεση τους τελευταίους μήνες λόγω της κακής απόδοσης του συλλόγου.