Περισσότερες ενδείξεις βγαίνουν στην επιφάνεια για ουκρανική ανάμειξη στις εκρήξεις που σημειώθηκαν πέρυσι στους αγωγούς φυσικού αερίου της Ρωσίας Nord Stream, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, έπειτα από δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post, σύμφωνα με το οποίο Ουκρανός στρατιωτικός αξιωματούχος συντόνισε την επίθεση.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε επίσης “ανησυχητικό” ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος αρνήθηκε ότι το Κίεβο εμπλέκεται στις εκρήξεις αυτές στο βυθό της Βαλτικής, φέρεται ότι δεν γνώριζε για την επιχείρηση αυτή.

Ο Πεσκόφ σημείωσε επίσης κατά τις δηλώσεις που έκανε σήμερα ότι η ανάπτυξη από την Πολωνία αρμάτων μάχης πιο κοντά στα σύνορά της με τη Λευκορωσία θα κλιμακώσει τις εντάσεις, αν και οι σύμμαχοι της Μόσχας στο Μινσκ θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να εγγυηθούν την ασφάλεια.

Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σε ερώτηση δημοσιογράφου για πιθανολογούμενα σχέδια της Πολωνίας να αναπτύξει νέο τάγμα αρμάτων μάχης κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε επίσης σήμερα ότι καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη, απαντώντας σε ερώτηση για δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας Kommersant, σύμφωνα με το οποίο σε εξέλιξη βρίσκονται προετοιμασίες για να χριστεί εκ νέου υποψήφιος για τις ρωσικές προεδρικές εκλογές του Μαρτίου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.