Η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στην εξιχνίαση του μακελειού στη Λούτσα με τη δολοφονία των έξι Τούρκων. Κατά πληροφορίες, έχουν γίνει δύο συλλήψεις για την υπόθεση, η μία εκ των οποίων αφορά τον Τούρκο που συνελήφθη στο «Ελ. Βενιζέλος».

Οι πληροφορίες αναφέρουν, ειδικότερα, ότι ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων είναι ο Τούρκος που είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο, ενώ ο δεύτερος συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες στην Αττική.

Έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με εντάλματα για άλλα αδικήματα, ωστόσο την επόμενη ώρα αναμένεται να εκδοθούν εις βάρος τους εντάλματα για το φονικό της Λούτσας.

Τουλάχιστον ο ένας εκ των δύο, εκτιμούν από την ΕΛ.ΑΣ., ήταν ένας από εκείνους που πυροβόλησαν και εκτέλεσαν τους έξι Τούρκους, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων δραστών συνεχίζονται.

Ανακοινώσεις θα κάνει η Ασφάλεια Αττικής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στις 13:30, για τη δολοφονία των έξι Τούρκων στη Λούτσα στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Το χρονικό του μακελειού στη Λούτσα

Τούρκοι υπήκοοι ήταν οι έξι άνδρες που δολοφονήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 11/9 στην Αρτέμιδα, οι οποίοι έφεραν τραύματα από πυροβόλα όπλα.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., πέντε από τους δολοφονηθέντες έφεραν πλαστές γαλλικές ταυτότητες, ενώ ο έκτος ταυτοποιήθηκε μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων. Η ταυτοποίησή τους έγινε κατόπιν άμεσης επικοινωνίας και συνεργασίας με τις Europol και Interpol, καθώς και με απευθείας επαφές με τις αστυνομικές αρχές της Γαλλίας και της Τουρκίας.

Όλοι τους ήταν μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία δρούσε στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία.

Η σύλληψη του Τούρκου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων είχε συλληφθεί ώρες μετά το μακελειό, όταν επιχείρησε να ταξιδέψει από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο συλληφθείς του «Ελ. Βενιζέλος», ο οποίος διέμενε νόμιμα στην Ελλάδα, σκόπευε να ταξιδέψει στη Μυτιλήνη, με εισιτήριο που εκδόθηκε στην Τουρκία μία ώρα μετά το συμβάν στην Αρτέμιδα (στις 18:20 τελέστηκε το έγκλημα στην Αρτέμιδα, στις 19:30 εκδόθηκε εισιτήριο στο όνομά του για να ταξιδέψει στις 21:00, και στις 20:30 συνελήφθη). Στην κατοχή του βρέθηκαν τέσσερα φυσίγγια των 9 mm και δύο πλαστές ταυτότητες Πορτογαλίας.