Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Today Press του Σαββάτου

του Πέτρου Κουβάτσου

Συνάντηση εργασίας είχε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Νίκος Μπάμπαλος με τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιο Μπακογιάννη με αντικείμενο την χρηματοδότηση της αποκατάστασης της διατηρητέας βίλας εντός του Κτήματος Φιξ και της ανάπλασης και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου.

Από πλευράς του Νίκου Μπάμπαλου, επισημάνθηκε η υπερτοπική σημασία του Κτήματος Φιξ, ως χώρου πολιτισμού, πρασίνου και ιστορικής μνήμης.

Ο Ε. Μπακογιάννης επεσήμανε ότι τόσο στις προθέσεις όσο και στις προτεραιότητες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι η αποκατάσταση και ανάδειξη των διατηρητέων κτηρίων όπως φυσικά και η δημιουργία πνευμόνων πρασίνου μέσα στον οικιστικό ιστό.

Επίσης ενημέρωσε τον δήμαρχο ότι στην προσεχή αναθεώρηση του ΕΣΠΑ θα ενταχθεί ιδιαίτερη πρόσκληση, ύψους 1.500.000 ευρώ για την εκπόνηση των οριστικών μελετών και τευχών δημοπράτησης της αποκατάστασης των διατηρητέων κτηρίων του Κτήματος Φιξ και της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου.

Τόνισε δε ότι η εκπόνηση αυτών των μελετών θα επιτρέψει στον Δήμο να εντάξει την αποκατάσταση των διατηρητέων κτηρίων στο πρόγραμμα «ΔΙΑΤΗΡΩ» του Υπουργείου Περιβάλλοντος.