Με την παράδοση στο Δήμο Αμαρουσίου, τριών απορριμματοφόρων συλλογής βιοαποβλήτων, καφέ κάδων ειδικής ανακύκλωσης και  εδαφοβελτιωτικού, συνεχίζεται το πρόγραμμα διανομής, εξοπλισμού συλλογής για οργανικά ανακυκλώσιμα από την Περιφέρεια και τον ΕΔΣΝΑ, στους δήμους της Αττικής.

Τον εξοπλισμό παρέδωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, στο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου, με την παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Λουκίας Κεφαλογιάννη και του αντιδήμαρχου Καθαριότητας, Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη.

Μέχρι τώρα, στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν παραδοθεί 167 απορριμματοφόρα και 34.645 κάδοι συλλογής βιοαποβλήτων.

Με την ολοκλήρωση της παράδοσης ο περιφερειάρχης  σε δηλώσεις του για τους στόχους του προγράμματος, επισήμανε μεταξύ άλλων  «Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων, διαθέσαμε τρία υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων και καφέ κάδους στο Δήμο Αμαρουσίου. Ο εξοπλισμός που διαθέσαμε θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για τον Δήμαρχο Θ. Αμπατζόγλου και τα στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών του στην προσπάθεια για μια πράσινη Αττική. Η Αττική είναι η πρώτη Περιφέρεια στη διαχείριση των βιοαποβλήτων στην Ελλάδα. Θέλω να  ευχαριστήσω τον δήμαρχο και τις υπηρεσίες του  για τη συνδρομή τους όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι σίγουρος οι πολίτες θα ανταποκριθούν σε αυτή τη μεγάλη κοινή προσπάθεια, για το καλό των παιδιών μας και του περιβάλλοντος».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος ευχαριστήσε την Περιφέρεια και τον περιφερειάρχη  για τη συνεισφορά  του εξοπλισμού για τη αύξηση της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας, σημειώνοντας «Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε ώστε η χώρα, η Αττική, να προχωρήσει  ένα βήμα μπρος όσον αφορά στα θέματα της ανακύκλωσης και  της κυκλικής  οικονομίας».