Η Ματίνα Παγώνη μίλησε για τις παραιτήσεις γιατρών, κυρίως από την περιφέρεια, και τις κενές θέσεις που πρέπει να καλυφθούν.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μιλώντας στην εκπομπή ΕΡΤNEWS Update, τόνισε ότι «έχουμε επισημάνει εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στα νοσοκομεία με ειδικευμένους γιατρούς οι οποίοι παραιτούνται».

Η κυρία Παγώνη τόνισε πως πρέπει να καλυφθούν αμέσως μέσω προκήρυξης «πάνω από 5.000 μόνιμες κενές οργανικές θέσεις ειδικευμένων».

«Γι’ αυτό λοιπόν υπάρχουν κενά στα νοσοκομεία και ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό στην ειδικότητα της Παθολογίας» σημείωσε, προσθέτοντας πως οι μετακινήσεις γιατρών σε νοσοκομεία νησιών και της περιφέρειας έχουν δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στους γιατρούς, οι οποίοι αναγκάζονται είτε να παραιτηθούν είτε να δραστηριοποιηθούν στον ιδιωτικό τομέα ή το εξωτερικό.

«Το θέμα του μισθολογίου είναι επίσης σημαντικό. Πρέπει να σταματήσουν οι μετακινήσεις και οι αποσπάσεις γιατρών από το ένα νοσοκομείο στο άλλο και ιδιαίτερα στην επαρχία και στα νησιά», τόνισε η κυρία Παγώνη.

Παγώνη: Οι μετακινήσεις δεν είναι λύση, έχουν οικογένειες οι γιατροί

«Καταλαβαίνετε ότι κάθε γιατρός έχει οικογένεια, έχει και υποχρεώσεις εκτός από τη δουλειά του στο νοσοκομείο και δεν μπορεί να μετακινείται με εντέλλεσθε από το ένα νοσοκομείο στο άλλο επειδή υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού. Ο γιατρός έχει μία σοβαρή δουλειά με ασθενείς τους οποίους είναι υποχρεωμένος απέναντί του να αντιμετωπίσει και να λύσει τα προβλήματα. Και οι μετακινήσεις αυτές δεν είναι λύση», είπε ακόμη η Ματίνα Παγώνη.

Αναφορικά με την άφιξη του νέου εμβολίου για τον κορωνοϊό από την Αμερική, δήλωσε πως «ο ιός είναι εδώ», υπό παραλλαγές, την τωρινή παραλλαγή Eris.

«Γίνονται πολλές μελέτες, προχωρούν τα στάδια για το εμβόλιο, γιατί για κάθε εμβόλιο πρέπει να προχωρήσουν οι τρεις φάσεις, για να δούμε τι παρενέργειες μπορεί να έχει και να εγκριθεί μέχρι την τελική υπογραφή. Πιστεύω ότι όλα αυτά προχωρούν. Θα μας ενημερώσει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η ομάδα η οποία ασχολείται με τους εμβολιασμούς για να προχωρήσουμε και να δούμε τι θα γίνει», σημείωσε η Ματίνα Παγώνη.