Προ των πυλών η υλοποίηση του πρώτου πακέτου μέτρων στήριξης
32 °c
Athens
Today Press
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
Today Press
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προ των πυλών η υλοποίηση του πρώτου πακέτου μέτρων στήριξης

by todaypress
13/08/2023 11:31
in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ,
Προ των πυλών η υλοποίηση του πρώτου πακέτου μέτρων στήριξης
Share on FacebookShare on Twitter

Αντίστροφη μέτρηση για την υλοποίηση των πρώτων παρεμβάσεων της κυβέρνησης, προκειμένου να αμβλυνθούν, στο μέτρο του δυνατού, οι επιπτώσεις της ακρίβειας για τα ελληνικά νοικοκυριά.

Στο τέλος του μήνα αναμένεται αν ανοίξει η πλατφόρμα – μόνο για τους νέους δικαιούχους – για το Μarket Pass, ενώ ο Σεπτέμβριος δείχνει να είναι ο μήνας των πληρωμών, αφού εκτός από το επίδομα της ακρίβειας θα πληρωθεί και το Youth Pass για τους νέους που θα συμπληρώσουν τόσο το 18ο και το 19ο έτος της ηλικίας τους.

Να σημειωθεί ότι όσοι ήδη έχουν λάβει το πρώτο μέρος από το επίδομα, δεν χρειάζεται να υποβάλλουν αίτηση εκ νέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σενάριο που προκρίνεται αυτή την στιγμή, είναι να υπάρξει μία (!) εφάπαξ πληρωμή για τους δικαιούχους του Market Pass, πιθανότατα στο τέλος Σεπτεμβρίου. Τότε ή ίσως και λίγο αργότερα – αρχές Οκτωβρίου – τοποθετείται χρονικά και η καταβολή του Youth Pass, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ίσως δεν χρειαστεί να ανοίξει ηλεκτρονική πλατφόρμα για κάτι τέτοιο.

Όπως έχει γίνει γνωστό η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις νέες δηλώσεις εκτιμάται ότι θα ανοίξει στο τέλος Αυγούστου και σε αυτή θα μπαίνουν οι νέοι δικαιούχοι και όχι οι παλαιοί, αφού για αυτούς η διαδικασία θα είναι αυτοματοποιημένη και δεν θα χρειαστεί να κάνουν τίποτε απολύτως όσοι έχουν κάνει αιτήσεις από τον πρώτο κύκλο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δικαιούχοι του νέου κύκλου για το Market Pass θα είναι περίπου 2,8 εκατ. νοικοκυριά.

Τα γενικά χαρακτηριστικά του Market Pass για την περίοδο Αυγούστου – Οκτωβρίου του 2023, θα είναι ακριβώς τα ίδια με την προηγούμενη περίοδο και μοναδική διαφορά θα είναι ότι θα ληφθεί υπόψη η φορολογική δήλωση του 2023, δηλαδή τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2022.

Ποιες όμως είναι οι διαφορές:

1. Αν κάποιος πέρυσι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις, είτε γιατί μειώθηκε το εισόδημά του, είτε αυξήθηκαν τα μέλη της οικογένειάς του, θα πρέπει να κάνει εκ νέου αίτηση με βάση την φορολογική δήλωση του 2023.

2. Σε περίπτωση που κάποιος έλαβε το Market Pass μέχρι και τον Ιούλιο, αλλά τα έσοδά του αυξήθηκαν και ξεπέρασαν το όριο, τότε θα ενημερωθεί αυτομάτως από το σύστημα ότι δεν είναι δικαιούχος του επιδόματος. Ενημέρωση θα έχουν επίσης και οι παλαιοί δικαιούχοι που είναι εκ νέου δικαιούχοι.

Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών, που είναι 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, συν 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος έως 1.000 ευρώ αγορών.

Παραμένουν τα ίδια κριτήρια, εισοδηματικά (έως 16.000 ευρώ ο άγαμος, 24.000 ευρώ ο έγγαμος συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο) και περιουσιακά (έως 250.000 ευρώ ο άγαμος, 400.000 ευρώ ο έγγαμος).

Η ενίσχυση χορηγείται σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα ή σε τραπεζικό λογαριασμό. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει την ψηφιακή κάρτα, η ενίσχυση θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές σε καταστήματα τροφίμων και λαϊκές αγορές.

Επίσης, η ψηφιακή χρεωστική κάρτα θα παραμείνει ενεργοποιημένη έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023. Αν ο δικαιούχος επιλέξει την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, θα λαμβάνει το 80% της ενίσχυσης, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς περιορισμούς.

To Youth Pass, ύψους 150 ευρώ, θα το λάβουν οι 18άρηδες ενώ θα δοθεί αναδρομικά και σε όσους έχουν κλείσει τα 19.

Δικαιούχοι είναι όσοι έως την 31η Δεκεμβρίου του 2022 έχουν συμπληρώσει το 18ο ή 19ο έτος της ηλικίας τους. Παράλληλα απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διαθέτουν κωδικούς Taxisnet.

Tags: ΑκρίβειαΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑΜέτρα στήριξης
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο X
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο App Store
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο Google Play

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: Πώς θα ελέγξουμε αν αντέχει το σπίτι μας χτύπημα του Εγκέλαδου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε τροχιά ανόδου και μετασχηματισμού η βραχυχρόνια μίσθωση στην Ελλάδα

21/06/2025 11:19
Επαγγελματικές Σχολές της ΔΥΠΑ: Ευκαιρίες εργασίας για χιλιάδες νέους
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επαγγελματικές Σχολές της ΔΥΠΑ: Ευκαιρίες εργασίας για χιλιάδες νέους

21/06/2025 11:08
Δημήτρης Καμπουράκης: Η Ιστορία γράφεται με βαρέλια – Οι μεγάλες πετρελαϊκές κρίσεις και το τίμημα της εξάρτησης
ΑΠΟΨΕΙΣ

Δημήτρης Καμπουράκης: Η Ιστορία γράφεται με βαρέλια – Οι μεγάλες πετρελαϊκές κρίσεις και το τίμημα της εξάρτησης

21/06/2025 09:02
Ανακάμπτουν οι αγορές μετά το πρώτο σοκ;
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών

20/06/2025 18:12
Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιστροφή στα κέρδη μετά απο εξαήμερη πτώση

20/06/2025 11:51
ΔΥΠΑ: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για 315 θέσεις εργασιακών συμβούλων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΥΠΑ: Μείωση της ανεργίας τον Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο

20/06/2025 10:42
Επίδομα έως 1.600 ευρώ: Το δικαιούνται πολλοί – Το γνωρίζουν λίγοι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξήθηκαν κατά 61% οι εκταμιεύσεις δανείων προς τις επιχειρήσεις το 2024

20/06/2025 09:37
Ανακάμπτουν οι αγορές μετά το πρώτο σοκ;
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

19/06/2025 18:11
Πρόστιμο 395.125 ευρώ στην πολυεθνική εταιρεία «HENKEL ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε»
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Τελεσίγραφο στους μεγαλο-οφειλέτες

19/06/2025 13:47

ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΟΡΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ TP ONLINE

Aρ.Φύλλου #162

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ για τη Θράκη και την Κύπρο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ για τη Θράκη και την Κύπρο

21 Ιουνίου 2025

...

Read moreDetails

Λαζαρίδης κατά Κωνσταντοπούλου: Η Ελλάδα έγινε γνωστή διεθνώς για τις προσπάθειές της να μην ολοκληρωθεί η δίκη του βιαστή

Σε ποιες περιοχές είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Κυριακή

Today Press

Χρήσιμα

  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 L63
  • Επικοινωνία

Social Media

Newsletter

Newsletter

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved