Ο λογαριασμός του Κάνιε Γουέστ (Kanye West) στο X, πρώην Twitter, αποκαταστάθηκε μετά από οκτάμηνη απαγόρευση λόγω προσβλητικών και αντισημιτικών tweets.

Ο λογαριασμός του Γουέστ ενεργοποιήθηκε ξανά το Σάββατο, σύμφωνα με το NBC News, αν και έκτοτε δεν έχει δημοσιεύσει τίποτα.

Το πιο πρόσφατο tweet που μπορεί να δει κανείς στον λογαριασμό του είναι εκείνο στο οποίο ισχυρίζεται ότι «έπιασε» τον παίκτη των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Κρις Πολ με την πρώην σύζυγό του Κιμ Καρντάσιαν.

Τον Δεκέμβριο, ο ιδιοκτήτης του «Χ» Ίλον Μασκ είπε ότι ο Γουέστ τέθηκε σε διαθεσιμότητα για «υποκίνηση βίας», μετά από μια σειρά προσβλητικών tweets. Ο Γουέστ είχε κάνει πολλά ακόμη αντισημιτικά δημόσια σχόλια εκείνη την περίοδο.

Η Creative Community for Peace, οργάνωση που δραστηριοποιείται κατά του αντισημιτισμού και των αντι-ισραηλινών αισθημάτων στην ψυχαγωγία, κατήγγειλε την επαναφορά του Γουέστ, χαρακτηρίζοντάς την «επαίσχυντη».

«Απολύτως ντροπή που αποκαταστάθηκε ο λογαριασμός του Κάνιε Γουέστ στο Twitter» αναφέρεται σε ανάρτηση της οργάνωσης στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.