Θέση για τις δηλώσεις του Σπύρου Πνευματικού που προκάλεσαν σάλο πήρε ο Άδωνις Γεωργιάδης, υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στις προσεχείς εκλογές.

«Θέλω να ζητήσω προσωπικά, ως πρώην υπουργός Υγείας, συγγνώμη από όλους τους ανθρώπους που ενοχλήθηκαν και πόνεσαν από τη γνωστή αυτή χθεσινή δήλωση. Θέλω να πω ξεκάθαρα σε όλους ότι ποτέ σε κανέναν μας στη Νέα Δημοκρατία δεν έχει περάσει η παραμικρή ιδέα για οποιουδήποτε είδους διαλογή και πιστεύουμε σε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που θα δίνει τη μάχη μέχρι τελευταία στιγμή για τον κάθε ασθενή».

Άδωνις: Ανατριχιαστική η δήλωση Πνευματικού

Με αυτή τη δήλωσή του, ο κ. Γεωργιάδης, ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» ότι δεν υπάρχει καμία κρυφή ατζέντα στον τομέα της Υγείας, στο κόμμα της ΝΔ.

Όπως ανέφερε, η συγκεκριμένη δήλωση του έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση. Μάλιστα την χαρακτήρισε «ανατριχιαστική».

«Η δήλωση είναι φριχτή, χωρίς καμία συζήτηση. Να ξεκαθαρίσω, επειδή πάλι η αντιπολίτευση βρίσκει ευκαιρία κάνει σπέκουλα, δεν υπάρχει καμία περίπτωση και σε κανενός την σκέψη στη Νέα Δημοκρατία για οποιαδήποτε τέτοιου τύπου είδους διαλογή ασθενών. Τελεία» είπε χαρακτηριστικά. Προσέθεσε ωστόσο, εάν ακούσει κανείς την συζήτηση ολοκληρωμένη, θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για μια αποκομμένη δήλωση.

«Η κουβέντα γίνεται στον Άρη Πορτοσάλτε και έχει φτάσει στο σημείο των δαπανών της υγείας στις ΗΠΑ, το πώς αντιμετωπίζονται οι δαπάνες υγείας στις ΗΠΑ και μέσα σε αυτό το πλαίσιο όπου εξηγεί το πώς νομιμοποιούν τις δαπάνες υγείας σε άλλα κράτη, αναφέρει τη διαλογή ασθενών τελικού σταδίου καρκίνου. Ούτε είπε ποτέ το προτείνει για την Ελλάδα ούτε είπε ποτέ να εφαρμοστεί στην Ελλάδα» υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης, και επανέλαβε ότι « η δήλωση αυτή καθαυτή είναι φριχτή».

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπάρξει σκέψη οποιουδήποτε ανθρώπου να γίνει κάτι τέτοιο ποτέ στην Ελλάδα. Εγώ ως υπουργός Υγείας έχω υπηρετήσει το ακριβώς αντίθετο. Πρώτος ζήτησα συγγνώμη, έχω χάσει τη μητέρα μου από καρκίνο και έχω μια μεγάλη ευαισθησία στο θέμα αυτό, αλλά ο καθένας μπορεί να έχει στην οικογένεια του συγγενή που έφυγε από καρκίνο ή μπορεί και ο ίδιος να περάσει περιπέτεια» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης. «Είναι προφανές ότι δεν εκφράζει κανέναν μας αυτό. Κανέναν μας» υπογράμμισε.

Ούτε υπήρχε ούτε υπάρχει κρυφή ατζέντα ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ θύμισε ότι ο ίδιος ως υπουργός Υγείας νομοθέτησε την πλήρη κάλυψη των ανασφάλιστων στα νοσοκομεία. «Άρα λοιπόν όχι μόνο δεν υπάρχει καμία τέτοια σκέψη, έχουμε υπηρετήσει και εγώ προσωπικά, ως πολιτική το ακριβώς αντίθετο. Τελεία. Μη δημιουργηθεί καμία παρερμηνεία» επισήμανε.

Γεωργιάδης για δηλώσεις Φίλη

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του κ. Φίλη για τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη. «Εγώ θεωρώ πολύ χειρότερη τη δήλωση του κ. Φίλη. Του κ. Πνευματικού ήταν μία λάθος ερμηνεία, το είπε λάθος, ζήτησε συγνώμη, όλο το κόμμα βγήκε και είπε ότι ήταν λάθος. Του κ. Φίλη είναι καθαυτό πολιτικό ζήτημα. Ο κ. Φίλης δεν είπε, έκανα κάποιο λάθος λεκτικό. Ο κ. Φίλης είπε ότι είναι δικαίωμά τους στον ΣΥΡΙΖΑ να έχουν μέσα βουλευτές και ανθρώπους που υποστηρίζουν ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Θράκη και ο κ. Τσίπρας είπε ότι ναι μεν αυτή δεν είναι η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, η ύπαρξη τουρκικής μειονότητας, αλλά μπορούν στο κόμμα να υπάρχουν άνθρωποι που να λένε αυτό το πράγμα» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Είναι δύο διαφορετικής τάξεως ζητήματα. Εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται την επιλογή του. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι καλώς έχω έναν βουλευτή που είναι υποχείριο του τουρκικού προξενείου και δικαίωμά του είναι να αισθάνεται έτσι. Αυτό μας είπε ο κ. Φίλης χθες. Είπε ότι έχει δικαίωμα ο κύριος να αισθάνεται και να λέει ότι είναι μέλος της τουρκικής μειονότητας της Θράκης. Αυτό είναι που ισχυρίζεται η Τουρκία και που είναι το αντίθετο της Συνθήκης της Λωζάνης. Και ο κ. Τσίπρας είπε ότι αυτή μπορεί να μην είναι η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μπορεί μέσω ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζονται αυτές οι απόψεις. Άρα λοιπόν μπορεί να λέει ο βουλευτής αυτός ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα στην Θράκη» συμπλήρωσε.

«Έχω καταλήξει στο εξής συμπέρασμα. Το βράδυ των εκλογών ήταν μια Ελλάδα ολόκληρη μπλε και ένα ροζ στην περιοχή αυτή. Τείνω να πιστέψω ότι είναι πολιτικά πολύ περισσότερο ντροπιαστικό το ροζ στην περιοχή αυτή παρά το μπλε στον υπόλοιπο χάρτη για τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε κλείνοντας το θέμα ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος τέλος, στις επικείμενες εκλογές και στις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη περί αυτοδυναμίας αλλά και του κ. Σκέρτσου περί ενισχυμένης αυτοδυναμίας, ο κ. Γεωργιάδης, σημείωσε αφενός για τον πρώην πρωθυπουργό, ότι είπε το απολύτως αυτονόητο. «Ούτε απείλησε, ούτε εκβίασε, ούτε τίποτα. Εξήγησε τι προβλέπει το Σύνταγμα της χώρας. Το Σύνταγμα προβλέπει, βάσει των προεκλογικών δηλώσεων των πολιτικών κομμάτων ότι αν η Νέα Δημοκρατία δεν πάρει στις εκλογές τουλάχιστον 151 διαλύεται η Βουλή και πάμε σε τρίτες εκλογές τον Αύγουστο». Για την τοποθέτηση του κ. Σκέρτσου, σημείωσε πως πράγμτατο για να γίνουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και να κυβερνηθεί σωστά η χώρα δεν φτάνουν οι 151, 152 έδρες, ωστόσο επισήμανε ότι ο κ. Σκέρτσος «δεν είπε ότι θα ξανακάνουμε εκλογές αν έχουμε 151, 152 έδρες, είπε κάτι απολύτως πολιτικά γνωστό σε όλους μας».