Στην κατάσχεση 106,5 κιλών κοκαΐνης προχώρησε, την Παρασκευή, η Δίωξη ναρκωτικών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το voria.gr, η ποσότητα έφτασε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης πριν 10 ημέρες και είχε τοποθετηθεί σε σε κοιλοδοκούς από δύο κοντέινερς με μπανάνες, προερχόμενα από το Εκουαδόρ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το φορτίο συνδέεται με ποσότητα που κατασχέθηκε στα μέσα του περασμένου μήνα. Τότε, οι αρχές προχώρησαν στις συλλήψεις 10 ατόμων, εκ των οποίων οι εννέα έχουν οδηγηθεί στη φυλακή.

Το δημοσίευμα του voria.gr αναφέρει ότι οι αστυνομικοί του τμήματος γενικών υποθέσεων της δίωξης ναρκωτικών της ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την αμερικανική δίωξη ναρκωτικών DEA είχαν πληροφορίες ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης με τις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη και άλλα φορτία με κοκαΐνη κατευθύνονται στο λιμάνι.

Τα δύο κοντέινερ είχαν αποστολέα την ίδια εταιρεία από το Εκουαδόρ και παραλήπτρια την ίδια εταιρεία που εδρεύει στα Σκόπια με το κοντέινερ που περιείχε τα 105 κιλά κοκαΐνης του Μαΐου.

Οι αρχές ήταν σε επιφυλακή εδώ και ημέρες για το ενδεχόμενο να παραληφθεί το φορτίο, χωρίς όμως να πλησιάσει κανείς. Κατόπιν της κατάσχεσης της ποσότητας, η ασφάλεια Θεσσαλονίκης αναμένεται να αποστείλει τα νέα στοιχεία στην ανακρίτρια ώστε να συμπληρωθεί η υπάρχουσα δικογραφία που αφορά τα 105 κιλά κοκαΐνης. Ενδέχεται, δε, οι κατηγορούμενοι να κληθούν εκ νέου να απολογηθούν και γι’ αυτές τις ποσότητες.