Θετικές κριτικές και εντυπώσεις απέσπασε η παρουσία του Δήμου Αχαρνών στην έκθεση Attica Green Expo με περίπτερο στο οποίο παρουσιάστηκαν οι δράσεις του στον τομέα της ανακύκλωσης και της αποκομιδής ογκωδών αντικειμένων. Η έκθεση η οποία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 27 Μαΐου διέθετε έντονο περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόσημο με στόχο τη διασύνδεση των πολιτών με τους Δημόσιους και Ιδιωτικούς φορείς.

Το περίπτερο του Δήμου Αχαρνών αναδείχθηκε, όλες τις ημέρες, σε τόπο συνάντησης καθώς οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης ενημέρωναν τον κόσμο σχετικά με τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες σε αυτόν τον τόσο ευαίσθητο και σημαντικό τομέα. Παράλληλα, το περίπτερο του Δήμου δέχτηκε την επίσκεψη μαθητών και εκπαιδευτικών από τα 14ο και το 21ο δημοτικά, οι οποίοι παρακολούθησαν διαδραστικά εκπαιδευτικά προγράμματα με στόχο στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής ενσυναίσθησης των παιδιών.

Η έκθεση διοργανώθηκε παράλληλα με τα ετήσια συνέδρια των Γενικών Γραμματέων ΟΤΑ καθώς και του Εθνικού Δικτύου ΠΟΥ και αποτέλεσε μία ευκαιρία ανοιχτού διαλόγου για όσους Δήμους συμμετείχαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη 2η μέρα της έκθεσης ο Δήμος Αχαρνών βραβεύτηκε για την εκπαίδευση του Ανθρώπινου Δυναμικού του και ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός που παρέλαβε το βραβείο δήλωσε τα εξής:«H βράβευση του Δήμου Αχαρνών στα “Training Awards για την Τοπική Αυτοδιοίκηση 2023” ήταν μεγάλη τιμή για εμάς και ένας ακόμα λόγος για να αισθανόμαστε υπερήφανοι! Στο Δήμο μας απονεμήθηκε το βραβείο για την «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού» και ειδικότερα για τη δράση εκπαίδευσης: «Κατασταλτικός έλεγχος δαπανών σύμφωνα με τα νέα διεθνή, ελεγκτικά πρότυπα». Ο Δήμος Αχαρνών ακολουθεί την εποχή της τεχνολογίας και της επικοινωνίας και δε σταματά να επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό, με επιμόρφωση, γνώση και εξειδίκευση επιτυγχάνοντας την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του δημότη που είναι και ο τελικός αποδέκτης όλων των προσπαθειών μας».

Στον χώρο της έκθεσης κατά τη διάρκεια των τετραήμερων εκδηλώσεων παρευρέθηκαν ο γ.γ του Δήμου Γιάννης Δημητρακόπουλος, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Στάθης Τοπαλίδης, οι αντιδήμαρχοι Μιχάλης Βρεττός, Νικόλαος Δαμάσκος, Δημήτρης Κωφός κ.α.