Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής κα Δούρου, σχετικά με το ΕΣΠΑ και την απορρόφησή του στην Περιφέρεια Αττικής, η οποία αναπαράγεται σε φιλικά προς το κόμμα της μέσα, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Πρώτον, η  σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής απαντά στην οξύτητα, με λογική και επιχειρήματα. Την ώρα που ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις εκλογές της 21ης Μαΐου, έστειλε ένα καθαρό μήνυμα καταδίκης στους πολιτικούς εκπροσώπους των δυνάμεων του λαϊκισμού και της οξύτητας, επιλέγοντας να προχωρήσει η χώρα σταθερά μπροστά, κάποιοι εξακολουθούν να επιμένουν στις λογικές του χθες. Η κα Δούρου ανήκει σε αυτούς που εκπροσωπούν το χθες. Δεν έμαθε τίποτε από τα λάθη της. Δεν αντιλήφθηκε ποτέ ότι την καταψήφισαν, όχι γιατί ήταν «αριστερή», αλλά γιατί ήταν αδέξια κι επικίνδυνη περιφερειάρχης.

Δεύτερον, η κα Δούρου έχει διαχρονικά πρόβλημα στο να αντιλαμβάνεται το μήνυμα των εκλογών. Τόσο ως υποψήφια περιφερειάρχης που καταψηφίστηκε, όσο και ως υποψήφια βουλευτής, δεν κατάλαβε ότι οι πολίτες δεν ψηφίζουν πια με όρους δεξιάς ή αντιδεξιάς, αλλά επιλέγουν επιδέξιες κι όχι αδέξιες ηγεσίες. Επιλέγουν όσους λένε αλήθεια κι όχι όσους συστηματικά παραπληροφορούν.

Τρίτοντα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Γιατί άραγε χρειάζεται 1.000 λέξεις , για να δικαιολογήσει την αδυναμία και ανικανότητά της να παράγει έργο και να αξιοποιήσει τα χρήματα του ΕΣΠΑ, την περίοδο που ήταν Περιφερειάρχης; Γιατί ενώ αναγνωρίζει ότι έγινε, υποβαθμίζει σε αξία το πρόγραμμα στήριξης των 10.000 μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων από την Περιφέρεια Αττικής , για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας; Τόσο πολύ εχθρικοί είναι στο ΣΥΡΙΖΑ με την τοπική επιχειρηματικότητα, που αγνοούν τις ανάγκες της; Καμία επιδότηση, καμία στήριξη δεν μπορούν να περιμένουν οι μικρές επιχειρήσεις από το ΣΥΡΙΖΑ, μόνον μεγαλύτερους φόρους και υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές, όπως ομολόγησε δημόσια ο πρώην «συνάδελφος» της κας Δούρου, ο κ. Κατρούγκαλος.

Τέταρτον, θα αναφέρουμε ένα ακόμη νούμερο, για να αναδείξουμε τη διαφορά αποτελεσματικότητας μεταξύ των διοικήσεων του χθες και του σήμερα: τα 356 εκ. ευρώ, τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση που δόθηκε ποτέ σε μια Ελληνική Περιφέρεια για ένα και μόνο έργο από την Ε.Ε., για να υλοποιήσουμε την ανάπλαση του Φαληρικού. Εκείνη, δέσμευε τους πόρους της Περιφέρειας για ένα έργο, στερώντας παράλληλα δεκάδες χρήσιμα έργα από τους υπόλοιπους δήμους. Εμείς, εξασφαλίσαμε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για το ίδιο έργο και τα χρήματα που εξοικονομούμε,  τα επιστρέφουμε στους Δήμους της Αττικής για δεκάδες έργα που χρειάζονται.

Τέλος, να επισημάνουμε ένα ακόμη στοιχείο, που «διαφεύγει» από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, η Περιφέρεια Αττικής είναι πρώτη από όλες τις ελληνικές Περιφέρειες στην απορρόφηση πόρων του νέου ΕΣΠΑ. Ας μην ανησυχεί λοιπόν, το μέλλον της Αττικής και η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων  σήμερα βρίσκεται σε «καλά χέρια» . Η περίοδος Δούρου ευτυχώς αποτελεί παρελθόν.

Αυτή είναι η διαφορά της «δεξιάς» Διοίκησης Πατούλη, με την «αριστερή» κι αδέξια Διοίκηση Δούρου. Εμείς μιλάμε με έργο. Εκείνη, με άστοχες ανακοινώσεις. Στη διχαστική πρακτική και τον τοξικό λόγο της κας Δούρου,  απαντάμε με ενότητα, λογική και υπευθυνότητα.

 

Με ενωμένους τους πολίτες, πάμε την Αττική ακόμη πιο ψηλά.