Ευρύτατη σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα συγκλήθηκε την Πέμπτη 25 Μαΐου στα γραφεία της Π.Ε. Αργολίδας, στο Ναύπλιο, στην οποία εξετάστηκαν θέματα που αφορούν στον ΓΟΕΒ Αργολίδας καθώς και στους ΤΟΕΒ της εν λόγω Περιφερειακής Ενότητας.

Κατά την σύσκεψη, στην οποία μετείχε ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μαντζούνης, στελέχη των υπηρεσιών της Π.Ε. Αργολίδας και των διοικήσεων των πιο πάνω οργανισμών, διαπιστώθηκαν τα ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα που αυτοί αντιμετωπίζουν, συνεπεία της εγκατάλειψης των διοικητικών θεμάτων εδώ και 15 χρόνια περίπου -εκ των οποίων ένα από τα κυριότερα αποτελούν οι οφειλές ύψους περί τα 4 εκ ευρώ του ΓΟΕΒ Αργολίδας προς ΔΕΔΔΗΕ, ΕΦΚΑ και Εφορία.

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας δήλωσε ότι από την σημερινή περιφερειακή Αρχή έχουν καταβληθεί πολύ μεγάλες προσπάθειες προκειμένου “να μπουν τα εν λόγω θέματα σε σειρά, προσπάθειες που σταδιακά ευοδώνονται”, προσθέτοντας ότι “προς την κατεύθυνση αυτή υπάρχει γενικότερη κινητοποίηση του μηχανισμού της Περιφέρειας, η οποία θα συνδράμει όσον αφορά σε τεχνικά έργα, αλλά αδυνατεί -λόγω του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου- να συνδράμει στην εξόφληση των οφειλών”.

Οπως σημείωσε ο Π. Νίκας, από την Περιφέρεια θα διατεθούν πιστώσεις για έργα και συντηρήσεις εξοπλισμού, ενώ δρομολογείται εκταμίευση 460.000 ευρώ για την έναρξη των διαδικασιών του αναδασμού στο αργολικό πεδίο.

Παράλληλα, τόνισε ότι μία φορά το μήνα θα συγκαλείται, παρουσία του, ανάλογου χαρακτήρα σύσκεψη προκειμένου να εξετάζεται η πρόοδος των διαδικασιών.

 

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας υπέγραψε σήμερα στο Ναύπλιο, στα γραφεία της Π.Ε. Αργολίδας, σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου αντικατάστασης και αναβάθμισης του αντλητικού συγκροτήματος για την άρδευση έκτασης στο Δ.Δ. Πυργιώτικων.

Επίσης, ο περιφερειάρχης υπέγραψε σύμβαση με αντικείμενο την τεχνική υποστήριξη για την ωρίμανση του έργου του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας.

Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα στο Ναύπλιο για θέματα του ΓΟΕΒ Αργολίδας καθώς και των ΤΟΕΒ της εν λόγω Π.Ε.