Παραδόθηκε στους πολίτες η νέα σύγχρονη πεζογέφυρα στο Χαϊδάρι, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής
22 °c
Athens
Today Press
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
Today Press
Home ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Παραδόθηκε στους πολίτες η νέα σύγχρονη πεζογέφυρα στο Χαϊδάρι, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής

by todaypress
24/05/2023 08:30
in ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ, Τοπική Αυτοδιοίκηση,
Παραδόθηκε στους πολίτες η νέα σύγχρονη πεζογέφυρα στο Χαϊδάρι, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής
Share on FacebookShare on Twitter

Γ. Πατούλης: «Στόχος μας η ασφάλεια των πολιτών και η βιώσιμη κινητικότητα»

IMG_20230520_193746_copy_2006x1298-1000x647

 

Ακόμη μια σύγχρονη πεζογέφυρα, η τέταρτη από τις συνολικά πέντε που κατασκευάζονται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας σε δήμους της Αττικής, παραδόθηκε προς χρήση στους πολίτες στο Χαϊδάρι.

Πρόκειται για την πεζογέφυρα επί της Λεωφόρου Αθηνών (Λ. Αθηνών και Κυπρίων Αγωνιστών), τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης  και ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γ. Καραγιάννης.

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης,  οι υπ. βουλευτές ΝΔ στον Δυτικό Τομέα Αθηνών Δ. Καλογερόπουλος και Γ. Λοβέρδος, ο αντιπεριφερειάρχης Δ. Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκος, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Ευ. Ντηνιακός, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος με αρμοδιότητες της Δ/νσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών Αθ. Κατσιγιάννης, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθ. Βαθιώτης, ο σύμβουλος οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Κ. Λογοθέτης,  ο Γενικός Γραμματέας δήμου Περιστερίου και υποψήφιος με τον συνδυασμό «Νέα αρχή»  Β.  Λώλος, οι Αντιδήμαρχοι  Π. Ζεβόλης και Κ. Χρονοπούλου  και ο υποψήφιος δήμαρχος ΧαϊδαρίουΑπ. Θεοφίλης, στελέχη του Υπουργείου Υποδομών και της Περιφέρειας, αλλά και πλήθος πολιτών.

Η νέα πεζογέφυρα είναι η τέταρτη που ολοκληρώνεται από τις συνολικά πέντε που κατασκευάζονται σε βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 με κόστος κατασκευής περίπου 1 εκ. ευρώ η καθεμία. Ήδη έχουν παραδοθεί  σε χρήση οι πεζογέφυρες σε Άλιμο, Παλαιό Φάληρο και Αγία Παρασκευή.

Επίσης, η συγκεκριμένη είναι η πρώτη από τις δύο πεζογέφυρες που κατασκευάζονται στη Λεωφόρο Αθηνών, στο Χαϊδάρι, ενώ υπολογίζεται ότι εντός του καλοκαιριού θα παραδοθεί και η δεύτερη, η οποία θα κατασκευαστεί στο Παλατάκι Χαϊδαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει αναλάβει τη δημοπράτηση και εκτέλεση των πεζογεφυρών σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής.

Οι πεζογέφυρες στα βασικά τους χαρακτηριστικά,είναι τοξωτές, φωτιζόμενες για τη μέγιστη ασφάλεια των χρηστών, ενώ διαθέτουν ανελκυστήρες ώστε να είναι προσβάσιμες από όλους.

Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης έκανε λόγο για ένα σημαντικό έργο που θα ενισχύσει την οδική ασφάλεια και θα διευκολύνει τη μετακίνηση των πεζών, σε μια λεωφόρο κυκλοφοριακά επιβαρυμένη, ενώ επισήμανε την προτεραιότητα που δίνει η διοίκηση της Περιφέρειας για τον εκσυγχρονισμό της ασφάλειας του οδικού δικτύου της Αττικής, γεγονός που αποτυπώνεται και στο νέο ΠΕΠ Αττικής 2021-2027, όπου ο συνολικός προϋπολογισμός των παρεμβάσεων οδικής ασφάλειας ξεπερνά τα 50 εκ. ευρώ.

«Με το έργο μας, προχωράμε με σταθερά βήματα στη δημιουργία ενός σύγχρονου, λειτουργικού και ασφαλούς οδικού δικτύου – μια βασική μας προτεραιότητα από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση. Σε αυτή την κατεύθυνση μοχλεύουμε κάθε διαθέσιμο πόρο για να αναβαθμίσουμε το οδικό δίκτυο που ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας. Έτσι, σήμερα παραδίδουμε την τέταρτη από τις πέντε πεζογέφυρες που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια, οι οποίες εντάσσονται στον ευρύτερο προγραμματισμό έργων που υλοποιούμε και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δεκάδες χιλιομέτρων νέων ασφαλτοστρώσεων, διαγραμμίσεων και διευθέτησης νησίδων,  έξυπνες διαβάσεις -φιλικές σε άτομα με προβλήματα κινητικότητας και όρασης- εξωραϊσμό υπόγειων διαβάσεων πεζών σε κεντρικές λεωφόρους, και νέους φωτεινούς σηματοδότες.

Θέλω να ευχαριστήσω για την συνεργασία, την ηγεσία του Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και τα στελέχη του, τον δήμαρχο Χαϊδαρίου Β. Ντηνιακό, τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και όλους τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες που στήριξαν την περάτωση και αυτού του έργου. Να αναφέρω επίσης ότι και στο νέο ΕΣΠΑ , έχουμε εντάξει την κατασκευή επιπλέον πέντε πεζογεφυρών σε διάφορα σημεία της Αττικής μας. Συνεχίζουμε το έργο μας για την αλλαγή της εικόνας της Αττικής μας και του οδικού δικτύου τους προς όφελος των πολιτών, της ασφάλειας και την προώθηση της αστικής βιώσιμης κινητικότητας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Γ. Καραγιάννης επισήμανε τα εξής:

«Είναι μία σημαντική ημέρα για την περιοχή του Χαϊδαρίου και ευρύτερα για τη Δυτική Αττική γιατί  η πεζογέφυρα έχει τεράστια αξία για τους κατοίκους και την καθημερινότητά τους. Είναι σημαντικό να νιώσουν ότι η Πολιτεία, η Κυβέρνηση είναι δίπλα τους και φροντίζει να μπορούν να διασχίζουν τη Λεωφόρο Αθηνών με ασφάλεια. Επιπλέον, εξασφαλίσαμε προσβασιμότητα με ανελκυστήρες για να μπορούν να χρησιμοποιούν την πεζογέφυρα ΑΜΕΑ, γονείς με καροτσάκια και υπερήλικες, κάτι που αποτελεί αυτονόητα υποχρέωση και καθήκον μας. Μάλιστα, στο τέλος του καλοκαιριού θα παραδώσουμε και την δεύτερη πεζογέφυρα στο Παλατάκι και έτσι θα ολοκληρωθεί ένα συνολικό έργο 5 πεζογεφυρών σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής. Και παρόλο που ο συνολικός προϋπολογισμός είναι μικρός σε σχέση με τα έργα που υλοποιούμε στο Υπουργείο Υποδομών, έχει πολύ μεγάλη αξία γιατί τέτοια έργα αναβαθμίζουν τις γειτονιές και αυτή η περιοχή της Αττικής τα χρειάζεται. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σχεδιάζει και υλοποιεί έργα άνω των 6 δισ. στην Αττική. Όλο αυτό το διάστημα δουλέψαμε πολύ στενά και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και δείξαμε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την Δυτική Αττική. Δεν μπορώ να μην αναφέρω την πολύ στενή και αγαστή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια με την Περιφέρεια Αττικής και συνολικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σε κάθε περίπτωση αυτό το έργο που κάνουμε συνολικά στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πρέπει να συνεχιστεί γιατί τα έργα υποδομής, ανήκουν σε όλους τους πολίτες και αποτελούν πραγματική επένδυση στο μέλλον, ειδικά της νέα γενιάς».

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου  Ευαγγ. Ντηνιακός, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αττικής για την χρηματοδότηση ενός σημαντικού έργου για την περιοχή που διασφαλίζει την απρόσκοπτη και ασφαλή διέλευση των πεζών, αναφέροντας πως σύντομα θα είναι έτοιμος και ο περιβάλλοντας χώρος της πεζογέφυρας, ώστε να αναβαθμιστεί και αισθητικά αλλά να διευκολυνθεί και η επισκεψιμότητα στην περιοχή δεξιά και αριστερά επί της Λεωφόρου Αθηνών.

 

Δείτε σχετικό Βίντεο:

 

 

IMG_20230520_193622_copy_2080x1384-1000x665
IMG_20230520_112208_copy_2001x1348-1000x674
IMG_20230520_111307_copy_2054x1384-1000x674
IMG_20230520_111251_copy_2080x1384-1000x665
IMG_20230520_110645_copy_1739x1197-1000x688
IMG_20230520_094743_copy_1366x867-1000x635
IMG_20230520_094626_copy_1926x1282-1000x666
Tags: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣΝΔπεζογέφυρα στο ΧαϊδάριΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝΧΑΪΔΑΡΙ
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο X
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο App Store
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο Google Play

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εν Οίκω… Εν Δήμω: Αποκαλύψεις, παρασκήνιο και άγνωστες ιστορίες τοπικής αυτοδιοίκησης (17/05/25)
ΕΝ ΟΙΚΩ/ΕΝ ΔΗΜΩ

Εν Οίκω… Εν Δήμω: Αποκαλύψεις, παρασκήνιο και άγνωστες ιστορίες τοπικής αυτοδιοίκησης (17/05/25)

17/05/2025 15:02
Πικροδάφνη: Τι σχεδιάζεται για το μοναδικό ανοικτό ρέμα της Νότιας Αττικής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πικροδάφνη: Τι σχεδιάζεται για το μοναδικό ανοικτό ρέμα της Νότιας Αττικής

17/05/2025 10:05
Ν. Χαρδαλιάς: “Με σχέδιο, συνέπεια και όραμα, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε την Μητροπολιτική Αττική μας τον απόλυτο προορισμό για κάθε μαραθωνοδρόμο ανά τον κόσμο”
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ν. Χαρδαλιάς: “Με σχέδιο, συνέπεια και όραμα, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε την Μητροπολιτική Αττική μας τον απόλυτο προορισμό για κάθε μαραθωνοδρόμο ανά τον κόσμο”

16/05/2025 23:07
Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

16/05/2025 19:25
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Νέα δράση συνεργατικής καινοτομίας
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Νέα δράση συνεργατικής καινοτομίας

16/05/2025 15:31
Περιφέρεια Αττικής και ΚΤ.ΥΠ. ΑΕ αναβαθμίζουν τα σχολεία του Δήμου Μεταμόρφωσης
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Περιφέρεια Αττικής και ΚΤ.ΥΠ. ΑΕ αναβαθμίζουν τα σχολεία του Δήμου Μεταμόρφωσης

15/05/2025 19:43
Δήμος Ηλιούπολης: Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τα 106 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δήμος Ηλιούπολης: Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τα 106 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

15/05/2025 12:47
Νίκος Χαρδαλιάς: «Οι ελληνόφωνοι φοιτητές της Σαγκάης είναι οι πιο άξιοι πρεσβευτές της μακραίωνης, παραδοσιακής φιλίας Ελλάδας και Κίνας»
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νίκος Χαρδαλιάς: «Οι ελληνόφωνοι φοιτητές της Σαγκάης είναι οι πιο άξιοι πρεσβευτές της μακραίωνης, παραδοσιακής φιλίας Ελλάδας και Κίνας»

15/05/2025 10:33
Ν. Χαρδαλιάς: “Η Αττική αξίζει σύγχρονες και ασφαλείς μετακινήσεις” (vid)
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ν. Χαρδαλιάς: «Η διπλή βράβευση της Περιφέρειας Αττικής στα Travel Marketing Awards αποδεικνύει ότι η στρατηγική εξωστρέφειας αποδίδει καρπούς»

14/05/2025 22:22

ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΟΡΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ TP ONLINE

Aρ.Φύλλου #157


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αξιοπιστία και η γυναίκα του Καίσαρα
ΑΠΟΨΕΙΣ

Αξιοπιστία και η γυναίκα του Καίσαρα

19 Μαΐου 2025

...

Read moreDetails

Τι να μην κάνεις στο Άμπου Ντάμπι για να μη βρεθείς με 5 χρόνια κράτηση και 100.000€ πρόστιμο – και χάσεις και το Final Four!

Θεοδωρικάκος: Εντολή για ενδελεχή έλεγχο σε ασφαλιστικές εταιρείες για καταχρηστικούς όρους και αθέμιτες πρακτικές

Today Press

Χρήσιμα

  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 L63
  • Επικοινωνία

Social Media

Newsletter

Newsletter

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved
Powered by FOCUS ON GROUP

No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved
Powered by FOCUS ON GROUP