«Ο λαός έστειλε σαφές μήνυμα ότι θέλει σταθερότητα» και ότι «εμπιστεύεται την πολιτική μας», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος εξελέγη εκ νέου βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξή του σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό AΝΤ1.

«Ο λαός ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για αυτοδύναμη εντολή», επισήμανε ο κ. Βαρβιτσιώτης, δεδομένου ότι ακόμα και στο πλαίσιο της απλής αναλογικής το 40,7% που δόθηκε στη Νέα Δημοκρατία, με 146 έδρες, είναι στα όρια της αυτοδυναμίας.

Όπως υποστήριξε, ο λαός «απέρριψε τα σενάρια του ΣΥΡΙΖΑ για σχηματισμό είτε «κυβέρνησης ηττημένων» είτε «ειδικού σκοπού» είτε της αποκαλούμενης «προοδευτικής συμμαχίας» και δεν πίστεψε ότι όλα τα πράγματα στη χώρα είναι «μαύρα κι άραχνα».

Η Δυτική Αθήνα είναι μια από τις περιφέρειες που έδειξαν την τεράστια διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης για την εκλογική του περιφέρεια. «Για πρώτη φορά οι λαϊκές γειτονιές της Δυτικής Αθήνας δίνουν στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη 12 μονάδες προβάδισμα, ενώ στην ίδια περιφέρεια ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κερδίσει στις προηγούμενες εκλογές με 10 μονάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σε σχέση με το μεγάλο ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στους νέους, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε την ανάγκη «να ακούσουμε την ισχυρή φωνή τους». Και πρόσθεσε ότι «σεβόμαστε την αγωνία τους, δεν τους κάνουμε μάθημα από καθέδρας», αλλά «προσπαθούμε να αγκαλιάσουμε πάνω από όλα τις φιλοδοξίες τους».