Σε τροχιά πρυτανικών εκλογών κινούνται το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ). Την ερχόμενη Τετάρτη, τα μέλη ΔΕΠ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου θα εκλέξουν τα έξι εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης από τους 15 καθηγητές και καθηγήτριες που ανακηρύχθηκαν υποψήφιοι. Η εκλογική διαδικασία, στην οποία θα συμμετέχουν 1600 εκλέκτορες, θα διενεργηθεί αποκλειστικά ηλεκτρονικά με τη χρήση του ειδικού πληροφοριακού συστήματος με την ονομασία «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ» και η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 09:00 π.μ. έως τις 04:00 μ.μ.

Οι υποψήφιοι για τις θέσεις των εσωτερικών μελών είναι ο καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής Κυριάκος Αναστασιάδης, ο καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας Απόστολος Αποστολίδης, ο καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, η καθηγήτρια του Τμήματος Θεολογίας Αγγελική Ζιάκα, ο καθηγητής του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής Γιώργος Ζωγραφίδης, η καθηγήτρια του Τμήματος Κινηματογράφου Ελευθερία Θανούλη, η καθηγήτρια του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Κατερίνα Κίτση, ο καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Αθανάσιος Κούγκολος, ο καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Γιώργος Λιτσαρδάκης, ο καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Γιώργος Παπαδέλης, η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Λίνα Παπαδοπούλου, ο καθηγητής του Τμήματος Φυσικής Παναγιώτης Πατσαλάς, ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Παναγιώτης Σεφερλής, ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης Ευστράτιος Στυλιανίδης και ο καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας Χαράλαμπος Φείδας.

Στη συνέχεια, τα 6 εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης που θα προκύψουν από την εκλογική διαδικασία της ερχόμενης Τετάρτης θα εκλέξουν τα 5 εξωτερικά μέλη και μετά, τα 11 μέλη του Συμβουλίου στο σύνολό τους θα εκλέξουν πρύτανη, ο οποίος θα προέρχεται από τα εσωτερικά μέλη.

Η ίδια διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπου από τις εκλογές για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης που έγιναν στις αρχές Μαϊου εξελέγησαν οι Στυλιανός Κατρανίδης, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Ευγενία Αλεξανδροπούλου, Χρήστος Νίκας, Χρήστος Νεγκάκης και Σοφία Δεληπάλλα. Και εκεί απομένει να εκλεγούν τα πέντε εξωτερικά μέλη ώστε συνολικά τα 11 μέλη του συμβουλίου να εκλέξουν πρύτανη.