«Η κυβέρνηση ειδικού σκοπού που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια κίνηση απελπισίας, που έρχεται μετά από άλλες δύο προτάσεις για “κυβέρνηση ηττημένων” και για “προοδευτική κυβέρνηση” που επίσης δεν βρήκαν ανταπόκριση», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης, η πρώτη πρόταση ήταν για «κυβέρνηση των ηττημένων» από την οποία ανέκρουσε πρύμναν ο κ. Τσίπρας». Στη συνέχεια ήρθε η «προοδευτική κυβέρνηση αλλά δεν λύθηκε το βασικό ερώτημα, δηλαδή με ποιους θα γίνει αυτή».

Και τώρα «ερχόμαστε σε μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού με θέμα τη διερεύνηση των υποκλοπών λες και το βασικό θέμα της επόμενης μέρας είναι ακριβώς αυτό. Όμως, το βασικό μέλημα είναι πώς θα πάει η χώρα μπροστά και πώς θα αντιμετωπίσει στο μέλλον τα μεγάλα οικονομικά και εθνικά ζητήματα».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι «οι Έλληνες ψηφίζουν, για να έχουν κυβέρνηση και κυβερνήτη την επόμενη μέρα και […] η Νέα Δημοκρατία ζητά να της δώσει ο ελληνικός λαός ισχυρή εντολή και το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό, ώστε να υπάρχει το πρόκριμα της αυτοδυναμίας». Αντίθετα, υποστήριξε, «ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει δεύτερη και τρίτη και τέταρτη ευκαιρία, διότι στις προηγούμενες ευκαιρίες απέτυχε».