Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και δια του προέδρου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και δια των δημάρχων Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς, αλλά και με όλους τους δυνατούς τρόπους, έχει υπερτονίσει σε όλους τους ψηφοφόρους “διαφυλάξτε την ασφάλεια των ψηφοδελτίων”.

Η διαδικασία των ψηφοδελτίων εξασφαλίζει μια κάποια ασφάλεια, όμως, όπως και στις προηγούμενες εκλογές, όταν και σημειώθηκαν εκτεταμένα περιστατικά απόπειρας νοθείας έτσι και σε αυτές, λόγω της κρισιμότητά τους, δεν θα μπορούσε να λείπει η προσπάθεια επηρεασμού του αποτελέσματος.

Σε λύκειο της Κερασούντας, το πρωί της Κυριακής, οι εκλογικοί αντιπρόσωποι των κομμάτων, αλλά και οι αυτόκλητες επιτροπές πολιτών που τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν κάνει καθήκον τους την προστασία της κάλπης και των ψηφοδελτίων ανακάλυψαν έτοιμα προσφραγισμένα υπέρ του Ερντογάν ψηφοδέλτια.

Λόγω της απαγόρευσης μετάδοσης ειδήσεων, η επιτροπή πολιτών κοινοποίησε το συμβάν σε αριστερές εφημερίδες και ταυτόχρονα υπέβαλε καταγγελία στην αστυνομία και στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK).

Πηγή: capital.gr