«Η χώρα μας σήμερα είναι ασφαλέστερη, τόσο διπλωματικά όσο και στρατιωτικά, σε σχέση με την Ελλάδα που παραλάβαμε και αυτό είναι μία κατάκτηση». Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τ/σ «ΑΝΤ1».

Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές στην Τουρκία, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, σημασία έχει να προετοιμαζόμαστε για το μέλλον. Η βελτίωση στο κλίμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων μετά τους σεισμούς είναι «καλοδεχούμενη», είπε, αλλά «δεν πρέπει να προκαλεί εφησυχασμό». «Βασικός άξονας της πολιτικής μας είναι να συνεχίσουμε να εμβαθύνουμε στρατηγικές συνεργασίες με τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, να μετατρέπουμε τα ελληνοτουρκικά ζητήματα σε ευρωτουρκικά, πράγμα το οποίο καταφέραμε με επιτυχία το τελευταίο διάστημα. Και βέβαια να θωρακίσουμε τη χώρα μας με εξοπλισμούς», ανέφερε.

«Θέλουμε να έχουμε ένα εθνικό αρραγές μέτωπο απέναντι στην τουρκική απειλή και προκλητικότητα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός και εξέφρασε την ικανοποίησή του που «κανένας δεν έχει αμφισβητήσει τουλάχιστον την αναγκαιότητα των εξοπλισμών που θωρακίζουν τη χώρα». Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στη Βουλή απέναντι σε προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων και ιδίως για την καταψήφιση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας.