Με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης αναβαθμίζονται οι υποδομές και η ζωή όλων των πολιτών και της Δυτικής Αθήνας, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της «ΕΡΤ 1».

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από το ότι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης απευθύνονται μόνο σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις», τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης και αναφέρθηκε στα οφέλη για τους δήμους και τα νοικοκυριά.

Ειδικότερα, έφερε ως παράδειγμα τον Δήμο Περιστερίου, ο οποίος, όπως είπε, «από το Ταμείο Ανάκαμψης έχει λαμβάνειν πάνω από 150 εκατομμύρια, λεφτά που δεν είχε δει ποτέ στο παρελθόν, για να αναβαθμίσει τις πολιτιστικές υποδομές, τις συγκοινωνιακές υποδομές, τις ενεργειακές υποδομές για να αναβαθμίσει τη ζωή των πολιτών».

«Και αυτό συμβαίνει σε κάθε δήμο της Δυτικής Αθήνας – 3 δισ. στην τοπική αυτοδιοίκηση σε σχέση με 1 δισ. που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι τα πρόγραμματα για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες ή για τα φωτοβολταϊκά στη στέγη καθώς και το πρόγραμμα του «Εξοικονομώ κατ’οίκον» απευθύνονται σε κάθε νοικοκυριό, για να αναβαθμίσουν τα σπίτια τους οι μη προνομιούχοι Έλληνες, η βαθιά λαϊκή μάζα, η οποία εκμεταλλεύεται αυτά τα χρήματα και αναβαθμίζει τα σπίτια της, μειώνοντας έτσι τους λογαριασμούς της.