Αστυνομική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη έχει οδηγήσει, μέχρι στιγμής, στην κατάσχεση μεγάλη ποσότητας κοκαΐνης (άνω των 100 κιλών) και στη σύλληψη εννέα ατόμων. Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι μέλη κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών και ανάμεσά τους είναι και ένα άτομο που φέρεται ως αρχηγικό μέλος.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, που διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, κατασχέθηκε χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ. Το παράνομο φορτίο φαίνεται πως έφτασε στη Θεσσαλονίκη μέσω του λιμένα της πόλης, με προέλευση από χώρα της Λατινικής Αμερικής. Οι συλλήψεις έγιναν σε περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Το παράνομο φορτίο φαίνεται πως έφτασε στη Θεσσαλονίκη μέσω του λιμένα της πόλης, με προέλευση από χώρα της Λατινικής Αμερικής. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 24 Απριλίου, έφτασε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης πλοίο από το Εκουαδόρ το οποίο έφερε 3 κοντέινερ μπανάνες (σκοπιανής εταιρείας). Το φορτίο μεταφέρθηκε από το λιμάνι με 2 ΙΧ αυτοκίνητα σε αποθήκη στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, τα οποία καθυστέρησαν να φύγουν.

Μετά από πληροφορίες για φορτίο ναρκωτικών, η Δίωξη Ναρκωτικών, προχώρησε σε επιχείρηση παρακολούθησης της αποθήκης. Χθες το απόγευμα, τα δύο αυτοκίνητα με το φορτίο, ξεκίνησαν να φύγουν ωστόσο σε έλεγχο των Αρχών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 104 κιλά και 611 γραμμάρια κοκαΐνης.

Ο εγκέφαλος θεωρείται ο Α. Η. που έχει απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν για λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Σημειώνεται πως οι συλλήψεις έγιναν σε περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης.