Την «κατάρριψη των κατηγοριών για τη μη διαλεύκανση της δολοφονίας του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ», υπογράμμισε, από το βήμα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της ΝΔ, ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η  κ. Ασημακοπούλου σημείωσε ότι «έχει μιλήσει επανειλημμένα, από το βήμα της Ολομέλειας, για ψεύδη και συκοφαντίες κατά της Ελλάδας, όπως δήθεν νεκρά παιδιά στον Έβρο, pushbacks, ελευθεροτυπία, ακόμη και για το Κράτος Δικαίου» και τόνισε ότι, «μάλιστα, οι κατηγορίες αυτές αποδείχθηκαν “έωλες, ψευδείς και συκοφαντικές και έχουν καταρριφθεί στο σύνολό τους”».

Στη συνέχεια, αναφερόμενη στις κατηγορίες για τη μη διαλεύκανση της δολοφονίας του Έλληνα δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, η ευρωβουλευτής δήλωσε ότι «η Ελληνική Αστυνομία έχει συλλάβει 2 υπόπτους, οι οποίοι έχουν ήδη κριθεί προφυλακιστέοι από την Ελληνική Δικαιοσύνη, και πως σύντομα αναμένεται η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης».

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της ΝΔ είπε πως «η Ελλάδα είναι μια χώρα δημοκρατική, που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, μία χώρα με ελευθεροτυπία, όπου λειτουργεί απόλυτα το Κράτος Δικαίου» και, καταλήγοντας, υπογράμμισε: «Ελπίζω, πως αυτή θα είναι η τελευταία φορά που θα πρέπει να μιλήσω σε αυτήν την αίθουσα, απαντώντας σε ψεύδη και συκοφαντίες, που σκόπιμα διασπείρουν ορισμένα κέντρα και αναπαράγουν ακόμη και Έλληνες ευρωβουλευτές απλά και μόνον για μικροκομματικό όφελος. Θα δανειστώ, λοιπόν, ένα δικό τους σύνθημα. Ως εδώ».