Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν χθες όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στην πόλη Μπράουνσβιλ του Τέξας. Το όχημα χτύπησε τους ανθρώπους ενώ βρίσκονταν μπροστά από κέντρο φιλοξενίας μεταναστών, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 8.30 το πρωί τοπική ώρα κοντά στο Ozanam Center, ένα κέντρο φιλοξενίας για μετανάστες και άστεγους, μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα CBS 4 και NBC 23, επικαλούμενα τον υπαστυνόμο Μάρτιν Σάντοβαλ, εκπρόσωπο της αστυνομίας του Μπράουνσβιλ.

Μετανάστες είναι μεταξύ των νεκρών, δήλωσε ο Σάντοβαλ σε συνέντευξή του στο Fox News.

Το αυτοκίνητο “συνέθλιψε αρκετούς ανθρώπους που περίμεναν σε στάση λεωφορείου”, δήλωσε ο Σάντοβαλ σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη και νοσηλεύεται, πρόσθεσε. Θα του ασκηθεί δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση αλλά μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει και άλλες κατηγορίες κατά τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με τον Σάντοβαλ.

Η έρευνα θα καθορίσει εάν ήταν ατύχημα ή σκόπιμη ενέργεια, διευκρίνισε.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, φαίνεται “ότι το αυτοκίνητο έχασε τον έλεγχό του. Τώρα, αν ήταν ατύχημα ή σκόπιμη ενεργεια, ερευνάται”, δήλωσε ο Σάντοβαλ.

Το περιστατικό αυτο σημειώθηκε την ώρα που οι αρχές προετοιμάζονται για την άρση, την Πέμπτη, ενός υγειονομικού μέτρου, γνωστού ως Title 42, που επιτρέπει την άμεση απέλαση των μεταναστών. Η λήξη της ισχύος του μέτρου εγείρει φόβους στις αρχές για κορύφωση των παράνομων εισόδων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το κέντρο αστέγων μπροστά από το οποίο σημειώθηκε το περιστατικό φιλοξενεί επί του παρόντος μετανάστες λόγω “της τρέχουσας εισροής”, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας.