«Η ακρίβεια είναι αποτέλεσμα μιας εισαγόμενης κρίσης. Αν δει κανείς τα μεγέθη του πληθωρισμού, θα αντιληφθεί ότι πρόκειται για πρόβλημα παγκόσμιας διάστασης», τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Φθιώτιδα Γιάννης Οικονόμου.

«Η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από άλλες χώρες. Δεν βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση τυχαία, αλλά γιατί φροντίσαμε από την πρώτη στιγμή να εφαρμόσουμε μια σειρά από πολιτικές που δεν μηδένισαν το πρόβλημα -θα ήταν ψέματα να μπορούσαμε να πούμε ότι θα μηδενίσουμε ένα παγκόσμιο πρόβλημα- αλλά περιόρισαν το απότυπωμά του στην καθημερινότητα και τη ζωή των πολιτών», δήλωσε ο κ. Οικονόμου σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

«Ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί 20% σε σχέση με το 2019, αυξήσεις υπήρξαν και σε όλες τις υπόλοιπες μισθολογικές κλίμακες, πληρώνουμε μικρότερους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, άρα παραμένει παραπάνω εισόδημα, έχουμε ενίσχυση σε επιμέρους ομάδες, οι συνταξιούχοι είδαν αύξηση της τάξης του 7,75% μετά από 12 χρόνια και όσοι δεν την είδαν πήραν και άλλες ενισχύσεις», ανέφερε.

Οικονόμου: Καταφέραμε να περιορίσουμε το αποτύπωμα της ακρίβειας στη ζωή των πολιτών

Και πρόσθεσε: «Καταφέραμε με αυτές τις πολιτικές, όπως το ”Καλάθι του Νοικοκυριού”, που δημιούργησε μια περίμετρο σε πολλά προϊόντα, απαραίτητα για την καθεμία και τον καθέναν, σε σταθερές τιμές και σε τιμές που έπεφταν από εβδομάδα σε εβδομάδα, να περιορίσουμε το αποτύπωμα της ακρίβειας στη ζωή των πολιτών, να το αντιμετωπίσουμε πιο αποτελεσματικά από πολλές άλλες χώρες. Με σχέδιο, με μεθοδικότητα, με πολιτικές που απέδωσαν, προσπαθήσαμε να θωρακίσουμε, όσο καλύτερα μπορούσαμε, τα νοικοκυριά απέναντι σε αυτήν την -επαναλαμβάνω- όχι ελληνική, αλλά παγκόσμια εισαγόμενη κρίση».

Ο κ. Οικονόμου είπε επίσης πως σε ό,τι αφορά τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας στα σπίτια, από τον περασμένο Μάιο μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση έχει καταφέρει να μηδενίσει την επίδραση των αυξήσεων.

«Με την πολιτική που εφαρμόσαμε, φορολογώντας τους παραγωγούς ενέργειας, τα υπερκέρδη και κυρίως με το μηχανισμό τιμολόγησης καταφέραμε με την επιδότηση σε κάθε λογαριασμό του ρεύματος στα σπίτια -αυτό το νούμερο που έβλεπε ο κάθε πολίτης στο πάνω μέρος του λογαριασμού- να μηδενίσουμε τις αυξήσεις σε ό,τι αφορά στους λογαριασμούς της ηλεκτρικής ενέργειας. Να φέρουμε δηλαδή λίγο πολύ τους λογαριασμούς εκεί που ήταν πριν ξεσπάσει η κρίση λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και αντίστοιχα να επιδοτήσουμε τους λογαριασμούς και για άλλες δραστηριότητες», συμπλήρωσε.

«Με πολιτικές ενίσχυσης, πολιτικές ρύθμισης των λογαριασμών που κάνουν όλοι οι πάροχοι και που ενθαρρύναμε ως Κυβέρνηση, αλλά κυρίως με μια οικονομική πολιτική που δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο να έχει εισόδημα, να πληρώνει λιγότερους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, να μπορεί να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες, δεν πετάξαμε λευκή πετσέτα απέναντι στα προβλήματα» ανέφερε.

«Όπως συμπεριφερθήκαμε με σωφροσύνη κατά τη διάρκεια αυτής της τετραετίας, με το Πρόγραμμά μας, με αυτά που έχουμε εξαγγείλει για τη νέα τετραετία -βασική και κορυφαία προτεραιότητα η αύξηση των μισθών και των εισοδημάτων- και με την αξιοπιστία που μας δίνει το αποτέλεσμα που φέραμε την προηγούμενη τετραετία, θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό της κοινωνίας» κατέληξε στη συνέντευξή του ο Γιάννης Οικονόμου.