Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, εγκληματική οργάνωση, η οποία διέπραττε ληστείες και κλοπές σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηπείρου.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, στο Αγρίνιο, στο Μεσολόγγι και στην Εθνική Οδό Πάργας Πρέβεζας, συνολικά δέκα ημεδαποί (εννέα άνδρες και μια γυναίκα), μεταξύ των οποίων τρεις 17χρονοι και ένας 16χρονος, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και ένας ακόμη κατηγορούμενος που τυγχάνει ήδη έγκλειστος σωφρονιστικού καταστήματος.

Για την σύλληψη των δραστών οργανώθηκε ευρείας κλίμακα αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, η οποία υλοποιήθηκε με την συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, της ΟΠΚΕ και του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, της ομάδας ΔΙΑΣ του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας και του Αστυνομικού Σταθμού Πάργας.

Αιτωλοακαρνανία: Οι κατηγορίες που βαραίνουν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης ληστειών και διακεκριμένων κλοπών και παράβαση της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας ακόμη έντεκα ημεδαπών ανδρών, μελών της εγκληματικής οργάνωσης, που βαρύνονται με τα προαναφερόμενα αδικήματα.

Στο πλαίσιο εμπεριστατωμένων ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες, από τον Φεβρουάριο του έτους 2023, συγκρότησαν δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την τέλεση ληστειών και διακεκριμένων κλοπών.