Τον Πατριάρχη της Καθολικής Εκκλησίας των Αρμενίων Raphael Bedros Minassian, τον Έξαρχο της Αρμενικής Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος Hovsep Bezazian, καθώς και τον Αρχιεπίσκοπο των Καθολικών Αρμενίων του Χαλεπίου, υποδέχθηκε σήμερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πλατείας Κοτζιά ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Στη συνάντηση επισφραγίστηκαν οι στενές σχέσεις φιλίας και αδελφοσύνης μεταξύ του ελληνικού λαού και του λαού της Αρμενίας, καθώς και της κοινής πίστης των λαών μας.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σας υποδεχόμαστε, αλλά και για το γεγονός ότι στην Αθήνα υπάρχει μια τόσο ζωντανή και δυναμική Αρμενική Κοινότητα», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων αναφερόμενος στη γειτονιά του Νέου Κόσμου, όπου πολλοί Αρμένιοι έφτασαν ως πρόσφυγες, πριν από δύο και τρεις γενιές και με σύμμαχο το θάρρος και την πίστη τους έχτισαν ξανά τη ζωή τους. Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε επίσης στην αναμόρφωση της Πλατείας των Αρμενίων που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον δήμο Αθηναίων και πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι, καθώς και στη δημιουργία ενός Μνημείου με αναφορά στη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης της Καθολικής Εκκλησίας των Αρμενίων, πρότεινε το Μνημείο που θα φιλοτεχνηθεί, να έχει μια διττή υπόσταση σε εικαστικό επίπεδο, έτσι ώστε να συμβολίζει τους ισχυρούς δεσμούς που ενώνουν τους δύο λαούς μας, με τον δήμαρχο Αθηναίων να υπογραμμίζει πως «όταν οι άνθρωποι ενώνουμε τις δυνάμεις μας μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

Εξάλλου, ο Πατριάρχης της Καθολικής Εκκλησίας των Αρμενίων, αφού ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον δήμαρχο Αθηναίων για την υποστήριξη, σε κάθε επίπεδο, των Αρμενίων στην πόλη των Αθηνών, σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και αναφερόμενος στην επίσκεψή του στην Αθήνα, τόνισε ότι «είναι καθήκον να θυμόμαστε και να τιμούμε τους υποστηρικτές του λαού μας αλλά και τις προσπάθειες τις οποίες εκείνοι καταβάλλουν για να διευκολύνουν τη ζωή των δικών μας ανθρώπων που ζουν στις χώρες τους, όπως συμβαίνει εδώ στην Ελλάδα».

«Είναι σημαντικό», πρόσθεσε ο Πατριάρχης της Καθολικής Εκκλησίας των Αρμενίων, «να διατηρήσουμε ως άνθρωποι και ως χριστιανοί την προοπτική των νέων για ένα μέλλον με ελπίδα και φως». Η επίσκεψη του Πατριάρχη των Αρμενίων Καθολικών στη χώρα μας, η οποία πραγματοποιείται για την 100ή επέτειο της Αρμενικής Καθολικής Ιεραποστολής στην Ελλάδα, θα ολοκληρωθεί το Σάββατο.