«Για την αντιμετώπιση του παράνομου τζόγου το 2024 θα δούμε μια επιτάχυνση της διαδικασίας έτσι ώστε να μην υπάρχουν διαφυγόντα κέρδη».

Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στον πλαίσιο του φόρουμ των Δελφών.

Ο κ. Παπαθανάσης επικεντρώθηκε στη σημασία και στα οφέλη του ρυθμισμένου παιχνιδιού για το ελληνικό κράτος. Όπως είπε: «Ότι είναι ρυθμισμένο φέρνει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και στην κοινωνία και στην οικονομία. Τα τυχερά παιχνίδια ρυθμίστηκαν το 2021. Τα έσοδα που έρχονται στο ελληνικό κράτος δημιουργούν και δημοσιονομικό χώρο. Μια αναπτυσσόμενη αγορά με δυναμική εξωστρέφειας. Έχουμε μπροστά μας την αντιμετώπιση του παράνομου τζόγου. Το 2024 θα δούμε μια επιτάχυνση της διαδικασίας έτσι ώστε να μην υπάρχουν διαφυγόντα κέρδη».

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς επικεντρώθηκε στις δυο όψεις του αθλητικού στοιχηματισμού και στο πόσο η ρυθμισμένη αγορά συμβάλλει στη μη χειραγώγηση των αγώνων « Η μια όψη είναι η όψη των ευκαιριών και η άλλη όψη η όψη των ευκαιριών. Το αθλητικό κίνημα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο του αυτή την απειλή. Η αρύθμιστη παράνομη αγορά είναι όχι μόνο εχθρός της οικονομίας αλλά και του αθλητισμού. Μέχρι να μεγιστοποιήσουμε τις ευκαιρίες και να ελαχιστοποιήσουμε τις απειλές. Ενώνουμε δυνάμεις προστατεύουμε τον αθλητισμό».

Ο Γιάννης Σπανουδάκης πρόεδρος της  Ελληνικής Ένωσης Εταιρειών Παιγνίων στο Διαδίκτυο υπογράμμισε τα παράπλευρα οφέλη της ραγδαίας αύξησης της συγκεκριμένης αγοράς από το 2021 και την τεράστια σημασία που έχει ο παίκτης να νιώθει πως δεν αδικείται- δηλαδή όταν φορολογείται στο κέρδος, αλλά αυτό δεν συμψηφίζεται με την απώλεια – έτσι ώστε να μην ψάχνει πως θα ξεφύγει. « Η αγορά στα μάτια του κόσμου είναι νόμιμη και προστατευόμενη. Φέτος θα φτάσουμε κοντά στο ένα δισεκατομμύριο θα έχουμε σημαντικά έσοδα για το κράτος, σημαντικά έσοδα στην οικονομία από την αγορά διαφήμισης, Είμαστε ο μεγαλύτερος διαφημιζόμενος κλάδος στην Ελλάδα. Προσλαμβάνουμε κόσμο και αποδίδουν στην αγορά εργασίας και προφανώς τα έσοδα στο ελληνικό δημόσιο. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε το κανονιστικό πλαίσιο έτσι ώστε να δώσουμε κίνητρα και να μεταφέρουμε μέρος της παράνομης αγοράς στην Ελλάδα που βρίσκεται εκτός ρύθμισης , να έρθουν στο νόμιμο παιχνίδι. (..)Δεν συνεισφέρουμε μόνο στα εμπορικά αθλήματα. Φροντίζουμε να ενισχύσουμε και τους αθλητές όχι μόνο μεγάλης προβολής. Φροντίζουμε να κάνουμε καλύτερη την προετοιμασία τους για να πετύχουμε τις επιδόσεις που θέλουν. Το παράδειγμα της κυρίας Περβολαράκη είναι ενδεικτικό» τόνισε.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης, πρώην υφυπουργός Αθλητισμού έθιξε τη διάσταση των αντικρουόμενων συμφερόντων, τονίζοντας πως «Το σημαντικό είναι να βρίσκουμε ένα κοινό βηματισμό. Αν αποφύγουμε τις αναταράξεις αυτός ο κλάδος θα αποφέρει πολύ περισσότερο στο ελληνικό δημόσιο, στις εταιρείες και στον αθλητισμό».

Ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Εποπτείας και Επιχειρησιακών Λειτουργιών της ΕΕΕΠ Δημήτριος Παπαδόπουλος, τόνισε: «Η δουλειά μας είναι να εναρμονίζουμε το δημόσιο συμφέρον με την ανάπτυξη της αγοράς εδώ και το κοινωνικό συμφέρον. Είναι κομβικό σημείο το πως θα περιορίσουμε τον όγκο των συνδιαλλαγών και πως θα περιορίσουμε τη διαφήμιση των παράνομων δικτύων».

Τέλος η πρωταθλήτρια πάλης, Μαρία Περβολαράκη, αναφέρθηκε στο πως οι εταιρείες με τη στήριξη τους βοηθούν του αθλητές έτσι ώστε να έχουν μια σωστή και ολοκληρωμένη προετοιμασία.