Κρίσιμη εμφανίζεται να είναι η κατάσταση της υγείας του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν  μετά το λιποθυμικό επεισόδιο σήμερα το πρωί κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος παραχωρούσε συνέντευξη, ακούστηκαν φωνές «ω, Θεέ μου» εντός του προεδρικού μεγάρου, με τον δημοσιογράφο να ζητά άμεσα διαφημιστικό διάλειμμα και το πρόγραμμα να διακόπτεται απότομα.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες ο Τούρκους πρόεδρος  έχει υποστεί έμφραγμα μετά την πρωινή αδιαθεσία κατά την διάρκεια συνέντευξης και η κατάστασή του είναι κρίσιμη.

Μάλιστα αναφέρεται ότι η οικογένειά του έχει ειδοποιηθεί να πάει στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται.

Ανακοινώθηκε ότι δεν θα παραστεί λόγω της ασθένειας του στα εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού του Ακούγιου και θα παρακολουθήσει την εκδήλωση διαδικτυακά.

Παράλληλα, ακυρώθηκαν οι ομιλίες του στη Μερσίνα και την Οσμάνιγιε.

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε σε live τηλεοπτική εκπομπή το βράδυ της 25ης Απριλίου ότι οι γιατροί του συνέστησαν κατ’ οίκον ανάπαυση λόγω της ασθένειάς του.

Ανακοινώνοντας την κατάσταση της υγείας του και την αλλαγή του προγράμματός του στο λογαριασμό του στο Twitter, ο Ερντογάν είπε ότι για το λόγο αυτό ακύρωσε τις προεκλογικές ομιλίες στο Κίρικοκκαλέ, το Γιοζγκάτ και τη Σίβας που ήταν προγραμματισμένες για τις 26 Απριλίου και ότι θα συνεχίσει το πρόγραμμά του από αύριο.

Το πρόγραμμα διακόπηκε επειδή ο Ερντογάν αισθάνθηκε δυσφορία στην κοινή ζωντανή εκπομπή Ülke TV-Kanal7 το βράδυ της 25ης Απριλίου και μετά από ένα 20λεπτο διάλειμμα, ο Ερντογάν, ο οποίος φαινόταν αρκετά κουρασμένος στην οθόνη, δήλωσε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει την εκπομπή, με τη δήλωση ότι είχε έναν «σοβαρό στομαχόπονο».

Όλα ξεκίνησαν όταν έδινε συνέντευξη Τύπου και ένιωσε αδιαθεσία χθες το βράδυ:

Ήδη ακυρώθηκε όλο το πρόγραμμά των εμφανίσεων του: