Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των μικρομεσαίων επιχειρηματιών συζητήθηκε στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου, ο κ. Πιερρακάκης άκουσε τις προτάσεις των εμπόρων και υποσχέθηκε να σταθεί αρωγός στα αιτήματα του κλάδου. Σε δήλωσή του τόνισε ότι «περνώντας λίγο χρόνο με το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών χάρηκα πολύ διαπιστώνοντας ότι ο εμπορικός κόσμος της Αθήνας έχει εξοικειωθεί πλήρως με τις ψηφιακές υπηρεσίες του Δημοσίου και επωφελείται από τα τεχνολογικά και χρηματοδοτικά εργαλεία για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός μόνο όφελος φέρνει για τις ΜμΕ και ενδυναμώνει την επιχειρηματικότητα. Από τη δική μας πλευρά, θα συνεχίσουμε την ενίσχυση των ΜμΕ, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας της χώρας μας».

Ο πρόεδρος του ΕΣΑ Σταύρος Καφούνης δήλωσε: «Η ψηφιοποίηση του κράτους ήταν απαίτηση και ανάγκη της κοινωνίας. Η ολοκλήρωση της και ο εκσυγχρονισμός των επιχειρήσεων αποτελεί στόχο ύψιστης σημασίας για την πραγματική οικονομία, την ανάπτυξη της χώρας και την δημιουργία ευκαιριών για τα παιδιά μας».