Γ. Πατούλης: « Με στοχευμένες δράσεις μυούμε τους πολίτες στα οφέλη της ανακύκλωσης τα οποία είναι ορατά στο περιβάλλον αλλά και στο πορτοφόλι μας»

Στο πλαίσιο της στοχευμένης στρατηγικής που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ με στόχο την εφαρμογή στην πράξη, της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας, το Σάββατο 22/4/2023 ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μαζί με τον Πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ Βασίλη Κόκκαλη ξεκίνησαν τη δωρεάν διανομή λιπασμάτων και εδαφοβελτιωτικών σε όλους τους παραγωγούς λαϊκών αγορών της Αττικής, μετά και από σχετικό αίτημα της  Ομοσπονδίας Επαγγελματιών & Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Περιφέρειας Αττικής.

Παρόντων του Προέδρου της Ομοσπονδίας Κωνσταντίνου Στουραΐτη και του Δημάρχου Κρωπίας Δημήτρη Κιούση, μοιράστηκαν πάνω από 5.000 σάκοι των 20 λίτρων πιστοποιημένο εδαφοβελτιωτικό στα μέλη του Γεωργικού Συνεταιρισμού Κορωπίου. Σημειώνεται πως πρόκειται για εδαφοβελτιωτικό που προέρχεται από την ανακύκλωση και επεξεργασία βιοαποβλήτων που υλοποιεί ο ΕΔΣΝΑ.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε :«Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα σε μια πρωτοβουλία που θα ξεδιπλώνεται όλα τα επόμενα χρόνια. Κάνουμε την κυκλική οικονομία πράξη και αναδεικνύουμε τα οφέλη της σε όλους τους πολίτες. Επιστρέφουμε στη φύση τα θρεπτικά στοιχεία και το οργανικό κλάσμα που με τη βοήθεια εκατομμυρίων συμπολιτών μας ανακυκλώνουμε στους καφέ κάδους και ενισχύουμε τους παραγωγούς τροφίμων με δωρεάν λίπασμα υψηλής αξίας. Με τον τρόπο αυτό κάνουμε ξεκάθαρο ότι η κυκλική οικονομία και η ανακύκλωση των βιοαποβλήτων φέρνει χειροπιαστά οφέλη σε όλη την κοινωνία. Καλούμε λοιπόν όλους τους πολίτες της Αττικής και όλους τους Δήμους να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τα προγράμματα ανακύκλωσης βιοαποβλήτων, να μαζέψουμε περισσότερα και καθαρότερα βιοαπόβλητα για να κλείσουμε τον κύκλο των τροφών και των θρεπτικών στοιχείων».

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών & Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Περιφέρειας Αττικής κ. Στουραΐτης ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Αττικής και τον πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ για την άμεση ανταπόκριση τους στο αίτημα της Ομοσπονδίας και τόνισε ότι «η συγκεκριμένη ενέργεια θα βοηθήσει τους καλλιεργητές να μειώσουν και να συγκρατήσουν το κόστος παραγωγής και έτσι τελικά θα υπάρξουν οφέλη και για τους καταναλωτές».

Τα συγχαρητήρια του για την πρωτοβουλία εξέφρασε τόσο στον Περιφερειάρχη όσο και στον Πρόεδρο  του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλη, ο Δήμαρχος Κρωπίας Δ. Κιούσης, επισημαίνοντας πως  μέσα από την ανακύκλωση ενισχύονται οι τοπικές οικονομίες και εξισορροπείται το περιβαλλοντικό ισοζύγιο.

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε στη συνολική προσπάθεια που κάνει ο ΕΔΣΝΑ για τα βιοαπόβλητα και ολοκλήρωσε λέγοντας ότι «Τα αποτελέσματα μιας διαρκούς και συστηματικής προσπάθειας τεσσάρων ετών αρχίζουν και φαίνονται σε όλους. Η δουλειά του ΕΔΣΝΑ στα βιοαπόβλητα αποδίδει καρπούς και ανοίγει νέους δρόμους στην κυκλική οικονομία, συνεχίζουμε και πάμε μόνο μπροστά».

Δείτε σχετικό βίντεο:

 

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ αναμένεται να ολοκληρώσουν εντός του 2023  τη διανομή 200 υπερσύγχρονων απορριμματοφόρων συλλογής βιοαποβλήτων και 45.000 καφέ κάδων για να ενισχύσουν τα προγράμματα ανακύκλωσης των δήμων.

IMG_3470-1000x750
IMG_3471-1000x750
photo-lipasmata-1-1000x685
photo-lipasmata-2-1000x682
photo-lipasmata-3-1000x667
IMG_3468-1000x448