Γ. Οικονόμου: Υπάρχουν τρία σοβαρά ζητήματα που αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση Γεωργούλη
19 °c
Athens
Today Press
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
Today Press
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Οικονόμου: Υπάρχουν τρία σοβαρά ζητήματα που αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση Γεωργούλη

by todaypress
20/04/2023 14:45
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ,
Γ. Οικονόμου: Υπάρχουν τρία σοβαρά ζητήματα που αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση Γεωργούλη
Share on FacebookShare on Twitter

Ερωτήματα για τους χειρισμούς της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση του ευρωβουλευτή του, Αλέξη Γεωργούλη, εξακολουθεί να θέτει η κυβέρνηση, όπως διεφάνη και στη σημερινή συνέντευξη του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

«Για την ουσία της υπόθεσης ούτε πολλά υπάρχουν που μπορούμε να πούμε, ούτε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης υπάρχει. Η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη. Στεκόμαστε όλοι με σεβασμό στη γενναιότητα της γυναίκας αυτής που βγήκε και κατήγγειλε. Πάντοτε είμαστε με τα θύματα και με αυτούς που σπάνε το απόστημα της σιωπής, είτε πρόκειται για έμφυλη είτε για ενδοοικογενειακή βία, για να βγαίνουν αυτά στην επιφάνεια και να τα χειρίζεται η Δικαιοσύνη και η συντεταγμένη Πολιτεία όπως πρέπει» τόνισε για το συγκεκριμένο θέμα ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε: «Υπάρχουν, όμως, κατά τη γνώμη μου, στην πολιτική τους διάσταση τρία σοβαρά ζητήματα που αφορούν το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με αφορμή την υπόθεση αυτή. Επαναλαμβάνω, όχι την ουσία της, για την οποία δεν υπάρχει θέμα αντιπαράθεσης. Ζήτημα πρώτο: Λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ – και σωστά – ότι δεν μπορούμε να αντιδρούμε βάσει φημών. Ότι δεν ξέραμε, υπήρχαν φήμες, τον φωνάξαμε, δεν μας είπε, δεν μπορούσαμε να μάθουμε. Το πρόβλημα είναι ότι σε αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν, όταν μάλιστα δεν επρόκειτο για πολιτικό στέλεχος, αλλά για ανθρώπους με άλλες ιδιότητες, στη βάση φημών, απαιτούσαν όχι απλώς αντιδράσεις από την Κυβέρνηση ή από κυβερνητικά στελέχη, αλλά την κυρία Μενδώνη, για παράδειγμα, την είχαν «σταυρώσει»».

Και ο κ. Οικονόμου συνέχισε: «Είναι ίσως ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουν πολιτικά τα κόμματα -και στη συγκεκριμένη περίπτωση η Αξιωματική Αντιπολίτευση, γιατί αυτή είναι που είχε σηκώσει τη συγκεκριμένη «σταυροφορία» τότε- τη στάση τους. Όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά. Nα γνωρίζουμε ότι κάποια στιγμή όταν σκάβουμε λάκκους ή όταν τερματίζουμε σε τοξικότητα, προκειμένου να πνίξουμε τον αντίπαλο, ενδεχομένως έρθει και κάποια στιγμή που θα βρεθούμε κι εμείς αντιμέτωποι με αντίστοιχα τέτοια ζητήματα.

Το δεύτερο θέμα, που κατά τη γνώμη μου είναι πολύ πιο σοβαρό. Έστω ότι αποδειχθεί ότι ο κ. Γεωργούλης έχει κάνει αυτά που του αποδίδονται – η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει – τι σημαίνει αυτό; Ότι θα μπορώ εγώ αύριο το πρωί ή το οποιοδήποτε στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας να βγει και να αποκαλέσει τον ΣΥΡΙΖΑ «κόμμα βιαστών»; Είναι δυνατόν; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά σε μια συντεταγμένη Πολιτεία; Δεν επιτρέπεται σε κανέναν στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης να ταυτίζει μια ολόκληρη παράταξη, ένα ολόκληρο κόμμα, με την παραβατική συμπεριφορά μεμονωμένων στελεχών του. Δεν υπήρχαν φέιγ βολάν της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που έλεγαν «πλούσιοι, έξυπνοι, λαμπεροί, δεν μας κάνει εντύπωση που είστε βιαστές» για μια περίπτωση στη Θεσσαλονίκη, που πήρε τελείως διαφορετική τροπή κάποια στιγμή; Δεν υπήρχε το hashtag «Ν.Δ. παιδεραστές» από συγκεκριμένες κατευθύνσεις και βραχίονες που αφορούσε καταγγελίες, ανυπόστατες φήμες, σε ό,τι αφορά το Μεταναστευτικό και την κακοποίηση παιδιών και διάφορα απίθανα τέτοια πράγματα; Δεν υπήρχαν τέτοιου είδους δηλώσεις ή υπονοούμενα σε ό,τι αφορά αυτές τις παραβατικές συμπεριφορές;» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε: «Με αφορμή την υπόθεση αυτή είναι καλό με ψυχραιμία -και τώρα στην προεκλογική περίοδο- να αναλογιστούμε λίγο πόσο υποκριτική και πόσο τοξική είναι μια στάση που στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης κάποιος πιστεύει ότι πρόσκαιρα μπορεί να αποκομίσει κομματικά και πολιτικά οφέλη με το να ταυτίζει ή να γενικεύει».

Συνεχίζοντας «Και το τρίτο αφορά τη διαφορετική ευαισθησία από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, σε ό,τι αφορά έναν ο οποίος είναι υπό έλεγχο της Δικαιοσύνης – και σωστά απομακρύνθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα κατηγορούμενος για ένα βαρύτατο αδίκημα- εκεί, όμως, που υπάρχει ομόφωνη καταδικαστική απόφαση για παράβαση καθήκοντος, για το πιο ατιμωτικό για ένα δημόσιο πρόσωπο ατόπημα, όχι μόνο δεν έχει απομακρυνθεί, αλλά εξακολουθεί να παραμένει και στα ψηφοδέλτια και στην πρώτη γραμμή. Αυτά τα τρία είναι τα πολιτικά ζητήματα».

«Έγιναν κατά τη διάρκεια αυτής της τετραετίας πολύ σημαντικά βήματα στο να ενθαρρύνονται οι γυναίκες, όσοι ή όσες υφίστανται κακοποιητική συμπεριφορά να ανοίγουν τα στόματά τους με δράσεις πρόνοιας και στήριξης της Πολιτείας. Αξίζει να το λέμε, γιατί κυρίως αυτές τις στιγμές δεν πρέπει να υπερνικά ο φόβος, αλλά το θάρρος και η στήριξη της κοινωνίας και της Πολιτείας προς τα θύματα αυτών των συμπεριφορών» είπε ο κ. Οικονόμου.

 

«Η Κυβέρνηση ασκεί αυστηρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική»

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό και απαντώντας σε σχετική ερώτηση: «Σε ό,τι αφορά το Μεταναστευτικό, υπάρχει μια χαοτική διαφορά της πολιτικής και της αντίληψης της Νέας Δημοκρατίας με αυτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Εκφράζεται σε διάφορες διαστάσεις της. Στον τρόπο με τον οποίο αντιδρούμε στις συκοφαντίες ή στις φήμες ή στις κατηγορίες της χώρας μας που έρχονται από το εξωτερικό από τους λαθροδιακινητές, από διαφόρους που έχουν συμφέροντα να πλήξουν τη χώρα και στο Μεταναστευτικό. Η υπόθεση της δήθεν νεκρής μικρής Μαρίας στον Έβρο είναι η πιο χαρακτηριστική -δεν είναι, όμως, η μόνη- ή οι συκοφαντίες για τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος ότι δήθεν έγδυναν περίπου τους πρόσφυγες ή τους παράνομους μετανάστες και τους έπνιγαν στο Αιγαίο, που διατυπώθηκαν κατά της χώρας και διάφορα άλλα τέτοια απίθανα. Η Κυβέρνηση με συνειδητή επιλογή ασκεί μια αυστηρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική» είπε και συμπλήρωσε: «Αισθανόμαστε ότι η χθεσινή εξέλιξη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που, ανάμεσα στα άλλα, αφήνει ανοιχτή και τη δυνατότητα χρηματοδότησης μέσων όπως η επέκτασή του φράχτη στον Έβρο, είναι μια δικαίωση και της συγκεκριμένης επιλογής για ένα μέτρο πολύ ουσιαστικό στη φύλαξη των συνόρων μας, αλλά και μια ουσιαστική επιβράβευση του τρόπου αντίληψης της πολιτικής που έχουμε για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών και στη στεριά και στη θάλασσα. Κατέρρευσε η απόπειρα του κ. Παπαδημούλη, μέσω της Αριστεράς, να δυσχεράνει την προσπάθεια της χώρας στο να φυλάει τα σύνορά της».

Tags: ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣΝΔΣΥΡΙΖΑυπόθεση ΓεωργούληΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο X
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο App Store
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο Google Play

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας: Το «καμπανάκι» για αεροπορικά… Τέμπη και οι ευθύνες
ΑΠΟΨΕΙΣ

Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας: Το «καμπανάκι» για αεροπορικά… Τέμπη και οι ευθύνες

31/05/2025 18:31
H Today Press στην εκπομπή «Τώρα μαζί» στο Open (βίντεο)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

H Today Press στην εκπομπή «Τώρα μαζί» στο Open (βίντεο)

31/05/2025 17:18
Στη Βουλή ο νέος ΚΟΚ: Ποινικοποιείται η οδήγηση με τη χρήση κινητού – Εκτός λεωφορειολωρίδων τα ταξί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή ο νέος ΚΟΚ: Ποινικοποιείται η οδήγηση με τη χρήση κινητού – Εκτός λεωφορειολωρίδων τα ταξί

31/05/2025 16:41
Μητσοτάκης: Όσο η χώρα πηγαίνει μπροστά τόσο πρέπει και οι πολίτες να το νιώθουν, και πρωτίστως οι νέοι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για μείωση της ανεργίας: Η χώρα προχωρά, συνεχίζουμε (βίντεο)

31/05/2025 13:23
Κικίλιας: Σημαντικές εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τις οικογένειες και στα ταχύπλοα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Το Μεταφορικό Ισοδύναμο επιστρέφει 42 εκατ. ευρώ στους νησιώτες

31/05/2025 13:00
Σδούκου: Σε ζητήματα εθνικής ευαισθησίας, απαιτείται υπευθυνότητα, σοβαρότητα και όχι μικροπολιτική βιασύνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Σε ζητήματα εθνικής ευαισθησίας, απαιτείται υπευθυνότητα, σοβαρότητα και όχι μικροπολιτική βιασύνη

31/05/2025 12:38
Έρχονται αυξήσεις και σε Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική – Πιέζουν υπουργοί και «γαλάζιοι» βουλευτές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης κατά ΠΙΣ για τη Γάζα: Η επιλεκτική ευαισθησία δεν είναι ανθρωπισμός

31/05/2025 12:16
Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον διευθυντή της Today Press: «Είμαι στη διάθεση της πατρίδας. Δεν έχω δική μου εθνική εξωτερική πολιτική»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον διευθυντή της Today Press: «Είμαι στη διάθεση της πατρίδας. Δεν έχω δική μου εθνική εξωτερική πολιτική»

31/05/2025 12:05
Ένθερμες οι σχέσεις Νίκου Χαρδαλιά και φοιτητών πανεπιστήμιου της Σαγκάης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένθερμες οι σχέσεις Νίκου Χαρδαλιά και φοιτητών πανεπιστήμιου της Σαγκάης

31/05/2025 11:58

ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΟΡΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ TP ONLINE

Aρ.Φύλλου #159


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Δείτε το κρησφύγετο που κρυβόταν ο Τούρκος μαφιόζος (βίντεο)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δείτε το κρησφύγετο που κρυβόταν ο Τούρκος μαφιόζος (βίντεο)

1 Ιουνίου 2025

...

Read moreDetails

Κατάρρευση γέφυρας στη Ρωσία: Τουλάχιστον 3 νεκροί και 28 τραυματίες

Γάζα: Η Χαμάς δεν έχει απορρίψει την πρόταση των ΗΠΑ για εκεχειρία – ΗΠΑ: «Εντελώς απαράδεκτη απάντηση»

Today Press

Χρήσιμα

  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 L63
  • Επικοινωνία

Social Media

Newsletter

Newsletter

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved