Με τον Δήμαρχο Αργιθέας Ανδρέα Στεργίου συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με αφορμή τη σύσταση του Ειδικού Φορέα Διαχείρισης του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Αγράφων.

Στο πλαίσιο της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η καλή συνεργασία και η σύμπνοια απόψεων μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου στην προτεραιοποίηση των έργων που έχει ανάγκη η περιοχή.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ανέφερε ότι στη διαβούλευση του Προγράμματος η Περιφέρεια κατέθεσε προς χρηματοδότηση τα οδικά έργα: «Βελτίωση της οδού Αργύρι – Γέφυρα Αυλακίου – Καταφυλλίου», «Βελτίωση της οδού Βραγκιανά – Ρόγκια – όρια νομού Καρδίτσας προς ν. Ευρυτανίας (προς Κέδρα)» και «Οδικός Άξονας Μουζάκι – Λίμνη Ν. Πλαστηρα – Β΄φάση – ολοκλήρωση».

Από την πλευρά του ο κ. Στεργίου ανέφερε ότι ο Δήμος Αργιθέας έχει καταθέσει προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα μια σειρά έργων που αφορούν στην αναβάθμιση των οδικών υποδομών αρμοδιότητας του Δήμου, στην ανάπλαση χώρων, στη δημιουργία πολιτιστικών χώρων, στη διάσωση θρησκευτικών μνημείων και σε δράσεις εναλλακτικού τουρισμού. Σημειώνεται ότι τα έργα που θα εγκριθούν θα χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2021 -2027.