Ο Ραφαέλ Λεάο, μετά από διαπραγματεύσεις μηνών, συμφώνησε τελικά να υπογράψει το νέο συμβόλαιο με τη Μίλαν, μολονότι η Τσέλσι επιμένει για την απόκτηση του.

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ η ομάδα του Μιλάνου δεν σκέφτεται να τον παραχωρήσει και μάλιστα του πρότεινε διετή επέκταση του συμβολαίου του, που λήγει το καλοκαίρι του 2024.

Τα σχετικά ρεπορτάζ αναφέρουν πως η ομάδα του Λονδίνου εντείνει το ενδιαφέρον της για τον Λεάο και είναι έτοιμη το καλοκαίρι να προσφέρει το καλοκαίρι 130 εκατ. ευρώ (!) για να πάρει τα δικαιώματα του. Επίσης ο Λεάο ζητά αύξηση στις αποδοχές του από τα 1.5 εκατ., στα 7.5 εκατ. ευρώ, κάτι που αποδέχθηκε η διοίκηση της Μίλαν.

Οι «ροσονέρι» διαρρέουν πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει οριστική συμφωνία και μάλιστα έχει κλειστεί νέο ραντεβού με τον ατζέντη του για την επόμενη εβδομάδα και εκτιμάται πως θα υπογραφεί η συμφωνία για την παραμονή του Λεάο στο Μιλάνο και τα επόμενα χρόνια.

Να σημειωθεί πως η απερχόμενη πρωταθλήτρια Ιταλίας για να συμφωνήσει μαζί του δέχτηκε να πληρώσει και το πρόστιμο που του επιβλήθηκε για την αποχώρησή του από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας το 2018.

Στον πορτογαλικό σύλλογο είχε επιδικαστεί αποζημίωση 16,5 εκατ. ευρώ, που με τόκους και προσαυξήσεις φτάνει πλέον στα 20 εκατ. ευρώ. Ετσι ο Λεάο δεν θα πρέπει να αποπληρώσει σταδιακά το συγκεκριμένο χρέος, αλλά θα το αναλάβει η Μίλαν.

Ο 23χρονος άσος θεωρείται το νέο μεγάλο αστέρι των «ροσονέρι» και φέτος μετρά 11 γκολ και 10 ασίστ σε 36 εμφανίσεις.