Πέθανε σε ηλικία 81 ετών η τραγουδίστρια Ρένα Κουμιώτη
28 °c
Athens
Today Press
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
Today Press
Home ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέθανε σε ηλικία 81 ετών η τραγουδίστρια Ρένα Κουμιώτη

by todaypress
03/04/2023 12:10
in ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ,
Πέθανε σε ηλικία 81 ετών η τραγουδίστρια Ρένα Κουμιώτη
Share on FacebookShare on Twitter

Πέθανε σε ηλικία 81 ετών η τραγουδίστρια Ρένα Κουμιώτη, μία από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του νέου κύματος. Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από μια ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook.

«H Ρένα Κουμιώτη δεν είναι πια μαζί μας. “Έφυγε” σήμερα ξημερώνοντας Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 ύστερα από δύο μήνες προσωπικής μάχης με τη ζωή. Η μεγάλη ερμηνεύτρια όμως θα ζει πάντα ανάμεσά μας με τα τραγούδια της . Όσοι είχαμε τη μέγιστη τιμή, να τη ζήσουμε από κοντά , γνωρίσαμε το ήθος , την ψυχή, την σεμνότητα και την αξιοπρέπειά της. Μια μεγάλη κυρία “έφυγε” αλλά θα είναι πάντα εδώ. Δεν σταματούν έτσι του ρολογιού οι δείκτες…», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Η Ρένα Κουμιώτη γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία Αττικής, από πατέρα Σμυρνιό και μητέρα Κωνσταντινουπολίτισσα. Ορφάνεψε νωρίς από μητέρα και η οικογένεια μετακινήθηκε στην Δραπετσώνα και την Κοκκινιά, όπου και μεγάλωσε. Η κρυστάλλινη φωνή της και οι ερμηνείες της την καθιέρωσαν τις δεκαετίες του 60 και 70 με ανεξίτηλες επιτυχίες στο ελληνικό τραγούδι και το Νέο Κύμα. Μεσουράνησε στη δισκογραφία με τα τραγούδια «Σταμάτησε του ρολογιού οι δείχτες», «’Αναψε καινούργιο μου φεγγάρι» του Μίμη Πλέσσα, στο «Θαλασσσινό τριφύλλι» του Λίνου Κόκοτου, η «’Αγια Κυριακή» του Κώστα Βίρβου και Μίμη Πλέσσα στον δίσκο τους «Θάλασσα Πικροθάλασσα». Από το 1969 έως και το 1974 η παρουσία της στη δισκογραφία ήταν καταιγιστική.

Το 1974 βρέθηκε για δουλειά στον Καναδά όπου γνώρισε και παντρεύτηκε τον δεύτερο σύζυγό της. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 1983 η παρουσία της τόσο στη δισκογραφία, όσο και σε ζωντανές εμφανίσεις ήταν επιλεκτική, κυρίως σε καλοκαιρινές συναυλίες αλλά και μουσικές σκηνές.

Η Ρένα Κουμιώτη ξεκίνησε να εργάζεται το 1968 στην «Απανεμιά» μαζί με τον Μανώλη Μητσιά, που μόλις είχε κατέβει απ’ τη Θεσσαλονίκη. Λίγες μέρες αργότερα, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος της προτείνει να τραγουδήσει με τον Γιάννη Πουλόπουλο στον δίσκο «Ο Δρόμος» που ετοίμαζαν μαζί με τον Μίμη Πλέσσα.

Το πρώτο τραγούδι που ερμήνευσε ήταν το «Δώσε μου το στόμα σου», γνωστό ως «Χελιδονάκι». Και ακολούθησε το «Πρώτη φορά». Από την «Απανεμιά» βρίσκεται ξαφνικά να δουλεύει με τον Γιάννη Πουλόπουλο, τον Στράτο Διονυσίου και τον Λευτέρη Μυτιληναίο στο «Καν-Καν». Την ίδια χρονιά στο θέατρο «REX» στον θεατρικό «Δρόμο».

Και μετά στα «Δειλινά» για τρεις σεζόν, απ’ τον Οκτώβριο του 1970 μέχρι το 1972.Εκεί κι ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Σταμάτης Κόκοτας, ο Χρηστάκης κι ο Γιώργος Ζαμπέτας. Το 1972, συνεργάστηκε με το Γιώργο Νταλάρα στο θέατρο Μπουρνέλη. Μετά τα «Δειλινά» πήγε στη «Φαντασία». Πάλι με τον Πουλόπουλο στην Πλάκα, μετά ξανά στο «Καν-Καν» με Διονυσίου και Ζαμπέτα.

Πληροφορούμενη την απώλεια της Ρένας Κουμιώτη, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ανάμεσα στον πλούτο των καλών τραγουδιστών της ελληνικής μουσικής, η Ρένα Κουμιώτη ξεχώρισε από την πρώτη της εμφάνιση, με ερμηνείες που είχαν ξεχωριστό χαρακτήρα, ένταση, δύναμη, συναίσθημα, μελωδικότητα και επιβλητικότητα μαζί. Συμμετέχοντας στον «Δρόμο» του Μίμη Πλέσσα, έναν από τους εμβληματικότερους δίσκους της ελληνικής δισκογραφίας, από τα πρώτα της βήματα συνέδεσε την πορεία της με τα τραγούδια του και με τις εμφανίσεις της σε ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Μέσα σε λίγα χρόνια, συνεργάστηκε με σπουδαίους συνθέτες και τραγουδιστές και άφησε το μοναδικό της αποτύπωμα στην εποχή των μπουάτ, πριν αποφασίσει να φύγει από την Ελλάδα για να αφιερωθεί στην οικογένειά της. Όμως απέδειξε ότι ακόμη και με μεγάλα διαλείμματα στις εμφανίσεις της, η παρουσία της ήταν πάντα έντονη και τα τραγούδια της αγαπημένα από το κοινό. Οι αξέχαστες ερμηνείες της θα εξακολουθήσουν να μας θυμίζουν τη σημαντική της παρουσία στην ελληνική μουσική. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους φίλους της».

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης έκανε την εξής δήλωση: «Θεωρώ την απουσία σημαντικότερη της παρουσίας, απ’ το να μην έχεις τίποτα να πεις. Έκανα πέντε πράγματα, ας μην τα κάνω σκόνη», είχε πει η Ρένα Κουμιώτη σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις της και έτσι πορεύτηκε: Μέσα από τη δουλειά της και τη φωνή της. Μια σπουδαία φωνή, χαρισματική και αναγνωρίσιμη, μία άψογη επαγγελματίας που όμως κράτησε για το τραγούδι τη χαρά και τον ενθουσιασμό του ερασιτέχνη, μία ερμηνεύτρια που συνεργάστηκε με τον Ελύτη, τον Λοΐζο, το Πλέσσα, τον Παπαδόπουλο και τόσους ακόμα σε σπουδαίες και εμβληματικές δισκογραφικές δουλειές που σημάδεψαν μια εποχή. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της».

Tags: ΡΕΝΑ ΚΟΥΜΙΩΤΗΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο X
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο App Store
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο Google Play

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρήστος Μαυρίκης: Ποινική δίωξη για την απόπειρα δωροδοκίας σε αεροπαγίτη δικαστή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαυρίκης: Το 1990 παρακολουθούσε τον πατέρα του αρεοπαγίτη που αποπειράθηκε να δωροδοκήσει

24/05/2025 12:48
Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2025: Πότε ξεκινούν – Το πρόγραμμα για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλήνιες εξετάσεις: Πώς να διαχειριστείτε το άγχος και να το μετατρέψετε σε κινητήριο δύναμη

24/05/2025 12:22
Καιρός: Μέχρι τους 17 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει η θερμοκρασία – Παγετός στα ηπειρωτικά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Έως τους 35 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα Σάββατο – Πού θα βρέξει την Κυριακή

24/05/2025 10:57
Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από πυροβολισμούς στους Θρακομακεδόνες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγωδία στη Νέα Χαλκηδόνα: Νεκρή μία 48χρονη στο σπίτι της – Στραγγαλισμό «βλέπουν» οι Αρχές

24/05/2025 10:08
Πυρκαγιά σε απορρίμματα σε οικοπεδικό χώρο στον Ασπρόπυργο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στην οδό Λιοσίων

24/05/2025 09:37
Η μονιμότητα στο Δημόσιο: Από την Πλατεία Κλαυθμώνος στο Άρθρο 103
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η μονιμότητα στο Δημόσιο: Από την Πλατεία Κλαυθμώνος στο Άρθρο 103

24/05/2025 09:02
Πετρέλαιο θέρμανσης: Η έκπληξη που περιμένει τους δικαιούχους στα ΑΤΜ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα θέρμανσης 2025: Πότε μπαίνει η δεύτερη δόση

24/05/2025 05:34
Αργίες 2025: Πόσα τριήμερα έχει το νέο έτος – Ποιες ημέρες καθόμαστε
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

24 Mαίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα – Ποιους δεν πρέπει να ξεχάσετε

24/05/2025 05:30
Διαβάστε αυτό το Σάββατο 24 Μαΐου στην Today Press
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε αυτό το Σάββατο 24 Μαΐου στην Today Press

23/05/2025 22:05

ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΟΡΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ TP ONLINE

Aρ.Φύλλου #158


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Χρήστος Μαυρίκης: Ποινική δίωξη για την απόπειρα δωροδοκίας σε αεροπαγίτη δικαστή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαυρίκης: Το 1990 παρακολουθούσε τον πατέρα του αρεοπαγίτη που αποπειράθηκε να δωροδοκήσει

24 Μαΐου 2025

...

Read moreDetails

Θεοδωρικάκος: Μειώνουμε κατά 25% το γραφειοκρατικό βάρος των επιχειρήσεων

Πανελλήνιες εξετάσεις: Πώς να διαχειριστείτε το άγχος και να το μετατρέψετε σε κινητήριο δύναμη

Today Press

Χρήσιμα

  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 L63
  • Επικοινωνία

Social Media

Newsletter

Newsletter

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved