Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας πως ξεκίνησε την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023,  λίγες μόλις ημέρες μετά την δικαστική δικαίωση του Δήμου με την 074/2023 Πράξη του ΣΤ’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα έργα στη Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα, με την αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού και την αντικατάσταση 4685 φωτιστικών σωμάτων, με λαμπτήρες τύπου led καθώς και 1786 βραχιόνων στήριξης φωτιστικών σωμάτων, σε κάθε γωνιά της πόλης.

Το έργο, που δρομολόγησε από την αρχή έως το τέλος αυτής της μακράς διαδικασίας η σημερινή δημοτική αρχή, έχει ως σκοπό την αντικατάσταση και την ενεργειακή αναβάθμιση του υπάρχοντος παλαιού και ενεργοβόρου δημοτικού φωτισμού με «έξυπνα» φωτιστικά σώματα φιλικά προς το περιβάλλον και υψηλής τεχνολογίας λαμπτήρες, τύπου led, ενώ συμπεριλαμβάνει την 10ετή εγγύηση/συντήρηση καλής λειτουργίας από τον ανάδοχο.

Επένδυση που θα υλοποιηθεί χωρίς να «φορτωθεί» ο Δήμος με δάνεια, τόκους και χρέη και θα έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομικών πόρων, σε μία περίοδο κατά την οποία, όπως όλοι γνωρίζουμε, το κόστος του ρεύματος έχει εκτοξευθεί για νοικοκυριά και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος δήλωσε σχετικά: «Έπειτα από μία πολύμηνη και χρονοβόρα διαδικασία με σημαντικές «μάχες» εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, το μεγάλο έργο της αναβάθμισης του Δημοτικού Φωτισμού ξεκίνησε σήμερα από τη Νέα Χαλκηδόνα και συγκεκριμένα από τις οδούς Αχαρνών και Δεκελείας. Έργο που θα συνεχίσει να υλοποιείται με εντατικούς ρυθμούς σε όλη την πόλη, ώστε εντός του προσεχούς 7μήνου να ολοκληρωθεί η αντικατάσταση όλων των παλαιών και ενεργοβόρων φωτιστικών σωμάτων με σύγχρονα φωτιστικά σώματα και λαμπτήρες τύπου led σε κάθε γειτονιά του Δήμου. Στην Κεντρική Νέα Χαλκηδόνα, στο Μεσαίο και Κ. Κουκλάκι, στους Απομάχους, στην Αγία Μαρίνα, στη Νησίδα, στη συνοικία «Ειρήνη, στην Κεντρική και Βόρεια Νέα Φιλαδέλφεια. Ευχαριστώ θερμά όλους τους Αντιδημάρχους, όλες και όλους τους Δημοτικούς/Κοινοτικούς Συμβούλους της παράταξής μας αλλά και τα στελέχη του Δήμου που στήριξαν από την αρχή έως το τέλος την υλοποίηση αυτού του πολύ μεγάλου έργου. Η Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα αλλάζει, μετατρέπεται σε μία σύγχρονη, ασφαλής πόλη, φιλική προς το περιβάλλον. Όχι στα λόγια, αλλά με έργα!».