Με στόχο την διάνθιση του κλασικού αθλητισμού στην Ανατολική Αττική το Φεστιβάλ «Μεσόγεια» συνδιοργανώνει  με  τον Δήμο Λαυρεωτικής την Περιφέρεια Αττικής , την ΔΑΝΕΤΑΛ, τους τοπικούς αθλητικούς ομίλους της περιοχής Α.Π.Σ ΠΑΛΛΕΡΕΥΩΤΙΚΗΣ  και  Γ.Σ ΚΕΡΑΤΕΣ , ΔΡΟΜΕΙΣ  διεθνή αγώνα σφαιροβολίας την Κυριακή 2 Απρίλιου, στην Πλατεία Ηρώων στο Λαύριο.

Ήδη έχουν κλείσει  συμμετοχή οι καλύτεροι  Έλληνες  πρωταθλητές και  θα συναγωνιστούν ξένους αθλητές στις κατηγορίες των εφήβων – νεανίδων, νέων -νέες

ανδρών και γυναικών σε ένα περιβάλλον με αρχιτεκτονική κληρονομία που περιλαμβάνει παραδοσιακά κτίριά του 19ου αιώνα , με μοναδική λαογραφική κοινωνική και αισθητική φυσιογνωμία που προσδιορίζει την ιστορία της πόλης του Λαυρίου.

Αρχικά θα φέρει τον κόσμο κοντά στο πολύ εντυπωσιακό αγώνισμα της σφαιροβολίας  σε αστικό περιβάλλον, για πρώτη φορά πανελλαδικά και μάλιστα με αθλητές πρότυπα για την αθλητική κοινότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Το πρόγραμμα για τα παιδιά θα περιλαμβάνει τη γνωριμία και εκμάθηση των αγωνισμάτων του κλασικού αθλητισμού μέσα από αγωνιστικές δραστηριότητες ομαδικού χαρακτήρα σε μορφή παιχνιδιού.

Περιλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων α) ταχύτητες/αγώνες δρόμου, β) άλματα και γ) ρίψεις, στις οποίες υπολογίζονται ομαδικές επιδόσεις και η έμφαση θα δοθεί στις ρίψεις.

Μέσα από τις δραστηριότητες του προγράμματος , προσαρμοσμένες στις ανάγκες των παιδιών, με παιγνιώδη μορφή και με πολλές κοινωνικές προεκτάσεις, αναπτύσσονται πολύπλευρα όλες οι κινητικές και αγωνιστικές δεξιότητες του κλασικού αθλητισμού πάντα μέσα από το παιχνίδι.

Γονείς και παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να παίξουν με στόχους , να γνωρίσουν τα αγωνίσματα των ρίψεων, να δουν μεγάλες ρίψεις από κορυφαίους αθλητές στο ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο στερέωμα σε όλες τις κατηγορίες και φυσικά μετά την επαφή τους με τα όργανα των ρίψεων να παρακολουθήσουν ένα διεθνή αγώνα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στην διεθνή διοργάνωση θα συμμετέχουν πολλές κοινωνικές ομάδες – σύλλογοι καρκινοπαθών γυναικών – παιδιών, ενώσεις κακοποιημένων γυναικών, σύλλογοι αυτιστικών παιδιών και διασώστες από τα ΕΚΑΜ γιατί :

Ήρωας είναι ένας άνθρωπος που θυσιάζεται για έναν σκοπό, για μια ιδέα, ή για να σώσει άλλους ανθρώπους .Ο ήρωας δίνει τη ζωή του για να σώσει άλλες ζωές χωρίς να υπολογίζει ότι μπορεί να χάσει τη δική του.

Συνήθως ο ήρωας χαρακτηρίζεται έτσι εφόσον τελικά χάσει τη ζωή του στην προσπάθειά του να σώσει άλλους. Παρόλα αυτά υπάρχουν και περιπτώσεις στις οποίες ο ήρωας επιβιώνει .Στο “the hero” θα τιμήσουμε  τους ήρωες που χάσαμε αλλά και τους ήρωες εν ζωή.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

  1. Πρόεδρος: Οικονόμου Βασίλης, Βουλευτής Μέλος ΔΣ ΣΕΓΑΣ
  2. Αντιπρόεδρος: Λουκάς Δημήτρης, δήμαρχος Λαυρεωτικής
  3. Γραμματέας: Παπαδιάς Χάρης, Μέλος Δ.Σ ΣΕΓΑΣ, παγκόσμιος, Πρωταθλητής
  4. Μέλος, Αυγερινός Αθανάσιος, Αντιπεριφερειάρχης Αν.Αττικής
  5. Μέλος, Ζαγουρής Χάρης, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Πρόεδρος ΔΑΝΕΤΑΛ
  6. Μέλος, Μορόγλου Μαρία, Α.Π.Σ Παλλαυρεωτικός 1928
  7. Mέλος, Αναγνώστου Αθανάσιος, Γ.Σ Κερατέας
  8. Μέλος: Γεωργακόπουλος Μπάμπης, πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ
  9. Μέλος: Γιαννάκης Ιωάννης Πρόεδρος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Λαυρεωτικής

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ FESTIVAL MESOGEIA
ΑΡΙΑΔΝΗ ΔΑΔΑ
6936115010